Belföld

Szentesi tanár a rangos kémai díjasok közt

24.hu
24.hu

2012. 10. 20. 17:45

Horvát József, a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanára is megkapta a Magyar Kémia Oktatásért-díjat.

Tizennegyedik alkalommal adták át a „Magyar Kémia Oktatásáért- díjat” annak az öt kémiatanárnak, akik kiemelkedő szakmai munkásságukkal és elhivatottságukkal hozzájárultak a jövő nemzedékének magas szintű szakképzéséhez, felkarolják és tudásukkal támogatják a tehetséges diákokat. Az ünnepélyes díjátadó a Magyar Tudományos Akadémián volt. A kitüntetettek közt van a szentesi Horvát József is, a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanára.

Horvát József (a képen középen) a horvátországi Vörösmarton született. Az általános iskolát szülőfalujában, a középiskolát Létamonostoron végezte. 1982-ben fizika-kémia szakos tanári diplomát szerzett a szegedi egyetemen. 1991-ben, a délszláv háború idején családjával együtt Magyarországra költözött, és itt kezdett tanítani. 
1996 szeptembere óta tagja a Kiss Bálint Református Általános Iskola tantestületének. 2003-ban szakvizsgázott „Pedagógiai mérés és értékelés” szakon a Szegedi Tudományegyetemen. A szentesi  iskolában folyó mérési és értékelési feladatoknak egyik fő szervezője és irányítója. Tanítványai évek óta a legjobbak között szerepelnek a legrangosabb hazai kémiaversenyeken.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Beregszász, 2015. március 19.  
Vásárló fizet az egyik élelmiszer áruházban a kárpátaljai Beregszászon, a Bohdana Hmelnickoho utcában 2015. március 18-án. Ukrajnában a nemzeti valuta leértékelődése miatt leginkább az alapvető élelmiszerek drágultak, a hrivnya értékének ingadozása miatt egy napon belül is változnak az árak.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.