Belföld

Fekete festékkel öntöttek le egy Fidesz táblát

fidesz (fidesz, )
fidesz (fidesz, )

A kaposvári Pártok Háza falán lévő Fidesz-táblát szombat hajnalban rongálta meg valaki.

Fekete festékkel öntötték le a kaposvári Pártok Háza falán lévő Fidesz-táblát – erősítette meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az egyik kaposvári portálon megjelent hírt az MTI-nek. Méhes Dóra tájékoztatása szerint a történteket a párt képviselője jelentette be. A rendőrség a rongálás miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást – tette hozzá.

A kaposvarhirado.hu közlése szerint a Szent Imre utcai épület őre szombaton hajnali négykor járta körbe a házat, de akkor még semmi rendellenességet nem tapasztalt. Reggel hatkor a szolgálatváltás idején az újbóli ellenőrzéskor fedezték fel, hogy a Fidesz házfalon lévő tábláját fekete festékkel öntötte le valaki.

Dér Tamás, a Fidesz kaposvári szervezetének elnöke az MTI-nek azt mondta: “a Siófoki Városi Bíróság bírája a Kerekiben leöntött Horthy-szoborral kapcsolatos ítéletében – Dániel Péter ügyében – precedenst teremtett”. A bíróság ítélete szerint cselekedet „erkölcsileg pozitív tartalmú és társadalmilag hasznos figyelemfelhívás volt”.

“Az ilyenfajta véleménynyilvánítás nem volt jellemző eddig városunkban” – mondta Dér Tamás, hozzátéve: a Fidesznek egyébként is megvannak azok a csatornái, amelyeken fogadják a polgárok véleményét.

A Fidesz kaposvári elnöke hangsúlyozta: ha a Pártok Háza falán lévő bármely más szervezet tábláját öntötték volna le, azt ugyanúgy elítélné, mint ezt az esetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik