Belföld

Tarlós kiosztotta Kálmán Olgát

„Ezt általában 90-es IQ felett meg szokták érteni” – ilyen és ehhez hasonló válaszokat adott Kálmán Olga kérdéseire a csütörtök esti Egyenes beszédben a főpolgármester.

„Akárhányszor idejövök és megcsodálom önt, ön mindig arra kanyarodik el, hogy ki tudnak-e, ki akarnak-e készíteni a fideszes képviselők.”

Ezt a méltatlankodó választ kapta az ATV csütörtök esti műsorában Tarlós Istvántól Kálmán Olga, miután sokadik alkalommal is azt kérdezte a főpolgármestertől, nem fél-e, hogy „ki fogják csinálni”. Ezzel a fővárosi Fidesz-frakció és a főpolgármester közötti konfliktusokról próbált többet megtudni a műsorvezető.

Tarlós azt mondta, két éve hallja ezt a kérdést Kálmán Olgától, miközben két éve látszik, „hogy ez lehetetlen”.

Ön viszont két éve úgy tesz, mintha semmi sem történne – válaszolta Kálmán Olga, mire Tarlós azt mondta: ha nem váltanak témát, úgy tesz, „mint a Pokorni egyszer magával”. A főpolgármester ezzel nyilván arra utalt, amikor a Fidesz alelnöke évekkel ezelőtt élő adásban hagyta el az Egyenes beszéd stúdióját, mert olyan kérdést kapott, amiről nem kívánt beszélni.

„Ebből most pont elég volt: vagy beszélünk a továbbiakban értelmesen, vagy ülünk, és nézzük egymást” – próbálta rövidre zárni a témát Tarlós.

Később a főpolgármester azt mondta, valójában a sajtó szeretné őt összeugrasztani a Fidesz-frakcióval. Azt ugyanakkor elismerte, hogy bizonyos értelemben „veszekedős állapotok vannak”, ám ennek az az oka, hogy az előző vezetéstől egy „trágyadomb” maradt rájuk. Azért harcolnak egymással is, mert mindenkinek – a vidéknek, a kerületeknek, a fővárosnak is – szüksége van pénzre.

Kálmán Olga azt mondta, nem a sajtó és nem ő akarja összeugrasztani Tarlóst a fideszes képviselőkkel, csupán arra keresi a választ, hogy mi áll a tapintható ellentétek hátterében. A jelek szerint a főpolgármesternek ekkor fogyott el végképp a türelme.

„Az a baj, hogy magának nincs más gondolata, nem nagyon érdemes magához bejönni, mert nem tud értelmes kérdést feltenni, ezen lovagol két éve, és nem hiszem, hogy a főnökei ezért megdicsérik, mert ha magának két éve egyetlen kérdése van, akkor nem nagyon érdemes magával beszélgetni” – mondta.

Kálmán Olga azt felelte, a főnökei akkor dicsérik meg, amikor indokoltnak látják, és nem Tarlós sugallatára. A főpolgármester erre úgy válaszolt, ő és a fideszes frakció úgy rendezik a nézetkülönbségeiket, ahogy ők jónak tartják, „nem pedig Kálmán Olga kívánságának megfelelően”.

A műsorvezető ekkor visszautalt egy korábbi kérdésre, nevezetesen, hogy a busztender kapcsán miért nem szavazott együtt Tarlós a frakciójával. A főpolgármester azt mondta: erre a kérdésre már adott egy értelmes választ, ezt általában 90-es IQ felett meg szokták érteni. Hogy ön nem értette meg, az legfeljebb a kialvatlanságával hozható összefüggésbe”.

Íme, a teljes beszélgetés:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik