Belföld

Hoffmann Rózsa marasztalja felmondott helyettesét

Az államtitkár örülne, ha Gloviczki Zoltánban "megerősödne mégis, hogy érdemes végigcsinálni még pár évet".

Nem kell problémát keresni a közoktatási helyettes államtitkár lemondása mögött – mondta Hoffmann Rózsa az Inforádió Aréna című műsorában csütörtök este.

Az oktatási államtitkár a Gloviczki Zoltán távozását firtató kérdésre megerősítette, hogy azt a jövő év tavaszára időzítették, amikorra a törvényalkotást és a szükséges egyéb jogalkotási munkát befejezik. Hoffmann Rózsa cáfolta, hogy a helyettes államtitkár a pedagógus-szakszervezetekkel ismételten szükségessé vált tárgyalások miatt mondott volna le.

Arról, hogy őt személy szerint is több ízben lemondásra szólították fel az utóbbi hetekben, azt mondta: lelkiismereti kötelessége, hogy a helyén maradjon mindaddig, amíg lehetőséget lát arra, hogy amit elkezdtek, azt befejezzék.

Arra a felvetésre, mi lesz, ha esetleg mégsem lehetne 2013 szeptemberében az életpályamodellt és a béremelést bevezetni, azt mondta: a tavaszi hónapokban a gazdasági mutatók biztosabban látszanak, túlleszünk az IMF-tárgyalásokon, “az unió indulatai is lecsillapodnak”, a kormányfő is akarja, “nekem csak erre van forgatókönyvem”.

Hoffmann Rózsa azt mondta, megérti a szakszervezeteket, hogy érdekeiket érvényesíteni akarják, de az általuk választott eszköz szerinte semmiképpen sem helyes a jelenlegi helyzetben, és nem örül annak, hogy naponta borzolják a kedélyeket. Sokkal jobb lenne megértetni az emberekkel, hogy a kormány a helyén van, és mindent elkövet, hogy az életfeltételek ne romoljanak – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik