Belföld

Hidegrázás, jön a Jekyll & Hyde! – FOTÓK

Hogy a monumentális díszlet, a profi színészi alakítás, vagy a fülbemászó dallamok okozzák-e nem tudni, de aki megnézi a győri színház fantasztikus darabját, azt a szó legnemesebb értelmében a hideg fogja rázni!

Nem volt légből kapott, amikor a győri társulat szegedi fellépése után csak pozitív kritikáktól volt hangos a sajtó. Színházi berkekben azóta is suttognak a teátrum nagyszerű alakításáról, amire mi győriek, méltán lehetünk büszkék. Talán így nem meglepő, hogy a kultúrakedvelő közönség hónapok óta számolja vissza a napokat azért, hogy végre jegyet válthassanak a Nagyszínpadra beköltöző produkcióra. Nos, eljött az idő, megindult a visszaszámlálás, hiszen október 20-án, a Kentaur alkotta lélegzetelállító díszletben debütál a Jekyll & Hyde, mely garantáltan beleivódik a néző minden egyes porcikájába.

A musical-thrillerben először a jónevű angol elmeorvossal Dr. Henry Jekyllel ismerkedhetünk meg, aki az általa kifejlesztett szérumot, saját magán próbálja ki. A hatóanyag az emberi lélek gonosz bugyrait hozza a felszínre, így Jekyll másik énje, Edward Hyde is főszereplője lesz a történetnek. Az egy testben megbúvó kettős én bonyodalmat, halált és szerelmet szül, végül pedig tragédiát, úgy, ahogy azt a néző nem is várná. A gigantikus alkotás rendezője és egyben főszereplője Molnár László reméli, hogy talán Győrben még nagyobb sikere lesz a darabnak, mint a Dóm téren. „Mi győri színészek vagyunk, mi ezt a produkciót Győrnek csináljuk. Úgy érzem, hogy sokkal nagyobb lelkesedéssel készülünk erre a bemutatóra, mint a szegedire, annak ellenére, hogy egy színház életében mérföldkő, ha eljuthat a szegedi szabadtérire. Nekünk, színészeknek is nagy dolog ez, de mégiscsak itt, a teátrum Nagyszínpadán vagyunk itthon, ez a mi közönségünk. Gyönyörű a látvány, óriási mozgatások és vetítések vannak. Nagyon sokat és sokan dolgoztunk azon, hogy jól szóljon, ez mindennek az alfája, és az omegája” – mesélte a főpróbán a Győr24-nek Molnár László.

Molnár László 2001 óta, vagyis több mint 10 éve játssza ezt a musicalt. A második szereposztásban feltűnő – egyébként Tunyogi Bernadettet váltó – Pető Zsófia viszont most először. „Nagyon izgulok, hiszen ez az első nagy feladatom itt Győrben, de szerencsére nagyon sokat segítenek a többiek, így Bernitől is nagyon sok támogatást kaptam. Az biztos, hogy magasan van a mérce, hiszen óriási színészekkel játszhatom, de hihetetlen boldogság, hogy a viszonylag fiatal korom ellenére, rám bízták ezt a feladatot” – hangsúlyozta élményeit Zsófi a próba szünetében.

A Győr24 szerkesztősége csak megerősítheti a korábbi híreket: ez a darab tényleg „üt”. Szórakoztat és egyszerre hátborzongató élményeket ad, köszönhetően a legnagyobb vidéki színház odaadó munkájának, a színészektől kezdve, a műszakon át, egészen a közreműködő kollégákig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik