Belföld

Szilvásy: nevetséges a facsemetevád

szilvásy györgy (szilvásy györgy)
szilvásy györgy (szilvásy györgy)

Nevetségesnek nevezte az ellene emelt hamis tanúzás vádját Szilvásy György volt titokminiszter a Népszavának adott, kedden megjelent interjújában.

A lap annak kapcsán kérdezte Szilvásy Györgyöt, hogy a Magyar Nemzet múlt héten arról számolt be: jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények elkövetése miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Benedek Fülöp ellen. A lap azt írta, hogy a volt agrárállamtitkár valótlan tartalmú tanácsadói szerződésekkel próbálta leplezni Szilvásy György egykori titokminiszter lesencefalui nyaralója elé szánt facsemeték beszerzését és elültetését, amit az agrártárca fizetett ki.

Szilvásy György a Népszavának azt mondta: az ő ügyét, amelyben hamis tanúzással vádolták, az ügyészség leválasztotta az alapügytől, és már áprilisban benyújtotta a vádiratot, amikor még a fő szálon javában tartott a nyomozás. Ezt a volt miniszter önmagában nonszensznek nevezte. Hozzátette: a bíróság akkor mentette fel az UD Zrt.-ügyben. “Azt hiszem, kellett az +elszámoltatásban+, jobban mondva, leszámolásban valamilyen ellensúlyozás” – fogalmazott.

Szerinte azért nevetséges a hamis tanúzás vádja, mert bemutatta a faiskolától kapott elismervényt, szállítói levelet, majd számlát is, és ezekből egyértelműen kiderül, hogy ő fizetett a 30 facsemetéért.

A Magyar Nemzet szombati számában ugyanakkor azt írta: az ügyészség ennek ellenkezőjét találta bizonyítottnak, és a Pesti Központi Kerületi Bíróságon hamis tanúzás miatt vádat emelt vele szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik