Belföld

MSZP: eredménytelen volt Orbán berlini tárgyalása

A szocialisták szerint a kormányfő utazásacsak egyszerű diplomáciai protokolleseményként értékelhető.

Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök nem tud eredményeket felmutatni Angela Merkel német kancellárral folytatott csütörtöki berlini tárgyalását követően.

Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő kijelentette, hogy a magyar kormányfő – céljaival ellentétben – nem ért el áttörést az európai bankunió lazításában, illetve nem kapott választ a kohéziós források Magyarország számára kedvezőtlen átalakításának témájában sem.

Orbán Viktor berlini látogatása így csak egyszerű diplomáciai protokolleseményként értékelhető – értékelte az ellenzéki politikus.

Hozzátette, az MSZP szerint Orbán Viktornak elsősorban Magyarország jelenlegi „katasztrofális” gazdasági megítélésén kellett volna javítania, bizalmat ébresztve a német gazdaság szereplőiben.

Tukacs István szerint a két ország közötti kapcsolat erősítésének jót tett volna „néhány demonstratív kétoldalú megállapodás” is. A magyar kormányfő képes volt ilyen szerződéseket kötni például Azerbajdzsánnal és Törökországgal; akkor most miért nem tette meg ugyanezt Berlinben is? – tette fel a kérdést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik