Belföld

Kétszáz alsós gyermek vette birtokba az új játszóteret

A szülők és a pedagógusok összefogásával játszóeszközöket kaptak a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI diákjai.

Az egymillió forintot, amelyből az EU-szabványnak megfelelő játszóteret kialakították, hangversenyeken, szülői adakozásokból gyűjtötték össze – hangzott el a mai játszótér-átadási ünnepségen, amelyen jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Néhány évvel ezelőtt született meg a gondolat, hogy az oktatási intézmény udvarán létrehozzanak egy játszóteret. „A szülők és pedagógusok egy emberként fogtak össze, és minden lehetőséget megragadtak annak érdekében, hogy pénzt gyűjtsenek álmaink megvalósítására. Az iskolánk által szervezett koncertek bevételeit, szülői felajánlásokat és az elmúlt három év tanár-szülő bál bevételét rakosgattuk félre, míg összegyűlt a megfelelő összeg.” – mondta Kneifel Imre igazgató.

Az ünnepélyes átadáson köszönetet mondott a játszótér megvalósítóinak Székesfehérvár polgármestere. „ A város gazdagabb lett e kezdeményezés által, hiszen nemcsak a játszóeszközökkel, hanem a példaértékű összefogással is értékesebb lesz Székesfehérvár.” – mondta dr. Cser-Palkovics András.

A játszótéren kéttornyú mászókát és két libikókát vettek birtokba a gyerekek. A közel kétszáz alsó tagozatos az összefogásnak és a közösségi munkának köszönhetően rendezett udvaron töltheti az órák közötti szüneteket és a délutáni szabadidőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik