Belföld

Fákat, villanyoszlopot döntött ki a viharos szél vasárnap

A szélsőséges időjárás miatt országszerte csaknem kétszáz esethez riasztották a tűzoltókat vasárnap.

Petróczi Tímea közölte: a tűzoltóknak leggyakrabban, 157 alkalommal közútra borult fákat, faágakat kellett eltávolítaniuk, több mint hússzor pedig tetőszerkezetek és ledőlt kémények helyreállításában segítettek. Hozzátette: Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét érintette leginkább a vihar.

Vasárnap késő estig tizenhat megyében volt érvényben másodfokú – narancs – riasztás az országon óránkénti több mint 90 kilométeres sebességű széllökésekkel átvonuló vihar miatt – közölte.

Veszprém megyében vasárnap este több mint tíz esetben tűzoltók tettek szabaddá utakat, amelyekre a szél fákat döntött. Vas megyében villanyoszlop dőlt ki, és fák zuhantak vasúti sínekre.

Zsigray Dániel, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese elmondta, a vihar az esti órákban a megye több pontján döntött ki fákat, amelyek nehezítették a közlekedést. Néhol az erős szél a házak tetejét is megbontotta.

Gaál Csaba, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője közölte, este hét óra körül Révfülöpnél a 71-es útra fa dőlt, ezért itt a rendőrök csak fél pályán engedték a forgalmat.

Vas megyében fákat és villanyoszlopot is kidöntött az átvonuló vihar. Lendvai Gábor, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletese az MTI-nek elmondta: a legtöbb riasztás Celldömölk térségéből érkezett, ahol a vasúti sínekre dőlt, Csepreg közelében pedig a vasúti felsővezetéket rongált meg  kidőlt fa. A főügyeletes közlése szerint Jákon egy villanyoszlop dőlt ki a szél miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik