Belföld

Nem hatja meg az embereket a nyerőgépek betiltása

nyerőgép (nyerőgép, játékgép, )
nyerőgép (nyerőgép, játékgép, )

A megkérdezettek 89 százaléka támogatja a nyerőgépek tilalmát, és a társadalomra veszélyesnek tartja a pénznyerő automatákhoz kapcsolódó szenvedélybetegségeket – derül ki a Századvég legfrissebb felmérésébő.

A közvélemény-kutató október 2. és 4. között ezer embert kérdezett meg a témáról. Kiderült, hogy a válaszadók döntő többsége a társadalomra veszélyes szenvedélynek tarja a nyerőgép-függőséget. Kevesebb, mint 10 százalék azok aránya, akik egyáltalán nem ítélik a félkarú rablókat károsnak.

A többi szenvedélybetegséggel összevetve az derült ki, hogy a nyerőautomaták okozta függőség megítélése hasonló a dohányzás, a drogfüggőség és az alkoholizmus megítéléséhez is.

A válaszadók 21 százaléka mondta azt, hogy közvetlen környezetében ismer olyan embert, aki a havi keresetének egy részét pénznyerőgépekre költi, és közülük a legtöbben munkanélküliek. A 25 év alattiakat 18 százalék, a 25-40 év közöttieket 25 százalék, a 40-60 év közöttieket 18 százalék emeli ki mint a leginkább érintett korosztályt. A 60 év felettieket szinte senki nem említette.

A megkérdezettek abszolút többsége, 89 százaléka nyilatkozott úgy, hogy támogatja a pénznyerő-automaták betiltását, ezzel szemben mindössze 8 százalék ellenzi a lépést, a válaszmegtagadók aránya 3 százalék volt.

A parlament kedden tiltotta be a játéktermek és az elektronikus kaszinók üzemeltetését, pénznyerőgépek így csak játékkaszinókban működtethetők a jövőben.

A szélsebes intézkedés miatt a szakma fölháborodott, és az unióhoz fordult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik