Belföld

Betiltotta a kormány a játéktermeket

Játékgép (játékterem, nyerőgép)
Játékgép (játékterem, nyerőgép)

A parlament keddi döntésével megtiltotta a játéktermek és az elektronikus kaszinók működtetését. Pénznyerő gépek így csak játékkaszinókban üzemeltethetők a jövőben.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn benyújtott törvényjavaslatát 238 igen szavazattal, egy nem és nyolc tartózkodás mellett, kivételes sürgős eljárásban fogadta el az Országgyűlés.

A szabályozás alapján pénznyerő automata a továbbiakban csak játékkaszinóban működtethető, máshol – így például vendéglátóhelyeken – nem üzemelhetnek játékgépek. A törvény a kihirdetését követő napon életbe lép, a korábban kiadott engedélyek hatályukat vesztik.

A kormány hétfői rendkívüli ülésén döntött a pénznyerő játékautomaták működtetésének szinte teljes tilalmáról. Lázár János államtitkár azt mondta: a korábbi intézkedések csak részben érték el azt a célt, hogy a leghátrányosabb helyzetben élők ne dobálják játékgépekbe a pénzüket, másrészt “súlyos nemzetbiztonsági kockázatok” is felvetődtek a szerencsejáték-iparban érdekeltek tevékenységével kapcsolatban.

Ha kíváncsi arra, hogyan kerül Hoffmann Rózsa és Pokorni Zoltán a félkarú rablók közelébe, erre menjen tovább! Ha pedig arról olvasna, hogy kik állhatnak a kormány javaslata mögött, kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik