Belföld

Tarlós és ellenzéke együtt szaglászik a 4-es metró ügyében

4-es metró (4-es metró, alagút, )
4-es metró (4-es metró, alagút, )

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakértője vezeti majd a vizsgálóbizottságot.

A Fővárosi Közgyűlés Horváth Csaba MSZP-frakcióvezető javaslatára vizsgálóbizottságot hozott létre a 4-es metró, valamint a szennyvízberuházások vizsgálatára. A közgyűlés egyhangúlag fogadta el az előterjesztéseket, amelyek szerint a bizottságok héttagúak lesznek, a tagokat a következő ülésen, október végén választhatják meg.

Tarlós István főpolgármester azt javasolta, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyik szakértőjét kérjék fel a metró ügyeit áttekintő testület élére. Horváth Csaba egyetértett a külső szakértő bevonásával, de ellenzéki többséget szeretett volna a testületben. A főpolgármester azonban jelezte: a vitatott kérdések 2005 és 2010 között voltak, ezért nem helyesli az ellenzéki többséget.

Horváth Csaba a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt jelentette be, hogy öt vizsgálóbizottság felállítására tesz javaslatot. A 2010 októbere utáni beruházásokat, a BKV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) busztenderét, a 4-es metró építését, a Petőfi Sándor utca felújításának „anomáliáit” egyaránt áttekintenék.

A BKK busztenderét azért vizsgálnák, mert Horváth szerint a Mercedes-buszokra írták ki a pályázatot és drágább ajánlatot fogadtak el. A 4-es metró ügyét azért vennék elő, mert a beruházás évek óta 71 százalékos készültségben van, a belvárosi Petőfi Sándor utca pedig pár év után megsüllyedt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik