Belföld

Nem szűnik meg a budapesti Játékszín

Egy négy fős társaság megvette a teátrumot eddig üzemeltető kft.-t, annak adósságaival együtt. Magánszínházként működnek tovább.

Októberben ismét felgördül a függöny a Játékszínben – erősítette meg Németh Kristóf kedden a távirati irodának a Népszava online értesülését, amely szerint három társával megvette a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től a százszázalékos állami tulajdonban lévő Játékszín nonprofit Kft.-t.

Németh, a májusban megszűnt Budapesti Kamaraszínház volt színésze megjegyezte: Bank Tamás színész az új cég kreatív igazgatója lesz, Szűcs Attila – a Budapesti Kamaraszínház egykori gazdasági vezetője – gazdasági igazgató, Metz Alexandra pedig jogtanácsos. Ők négyen vásárolták meg a végelszámolás alatt álló kft.-t az összes terhekkel és jogosultságokkal együtt.

Magánszínházként kívánnak tovább működni a Játékszín épületében. A korábbi teátrum repertoárjának darabjai közül egy tucatnyinak az eszközparkját és jogait már megvásárolták, és folytatják a tárgyalásokat a Játékszín műsorán szerepelt produkciókról is. Október 15-én a Játékszínben nyilvános társulati ülés és sajtótájékoztató lesz, ahol konkrét elképzeléseikről is beszámolnak majd.

Azt nem árulta el, mennyit fizettek a kft.-ért, de azt érzékeltetésképp elmondta, hogy a cég 10 millió forintos nagyságrendű adósságállományát is átvették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik