Kultúra

Játékszín: Hernádi kinyírásról, Gálvölgyi einstandról beszél

Sokkolta a színészeket, hogy bezár a terézvárosi teátrum.

Hernádi Judit szerint a Játékszín nem véletlenül szűnt meg. Mint a Borsnak mondta: jelenleg a „hazai művészéletet lassan nyírják ki, mint egy kutyát, akinek részletekben vágják le a testrészeit. Mi panaszkodunk, újra és újra bezárásokról beszélünk, de a hangunkat lassan már mi magunk sem halljuk meg, nemhogy a döntéshozók. Pont úgy, ahogy a szenvedő kutya folyamatos vonítását sem hallja meg senki a végén”.


Fotó: Tóth Beáta

Gálvölgyi János úgy véli, gazdasági okok nem állhattak a színházbezárás hátterében, a teátrum sikeres volt. A Kossuth-díjas színművész szerint olyan ez, „mintha egy szép, életerős gyereket dobnának le a Taigetoszról”. Valakinek kell a Játékszín, és „azt mondta: einstand”. Valószínűleg hamarosan megtudjuk, kinek kellett a hely. Olyan emberek voltak a Játékszínben, akikkel szeretett együtt dolgozni, így a színésznek nagyon fáj, hogy bezár a színház.

Egy ideig szó volt arról, hogy legalább részben magánkézbe kerül a színház és így tovább működhet, de a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. augusztus elején megkezdi a felszámolást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik