Belföld

Idén indul az építkezés, jövőre nyit Eurovegas

Idén elkezdődnek a bezenyei kaszinóváros építési munkálatai a tulajdonosok számítása szerint, az első szórakoztatókomplexum megnyitását 2014 elejére tervezik - közölte az Eurovegas kommunikációs ügynöksége az MTI érdeklődésére.

A Közép-Európa legnagyobb turisztikai beruházásaként beharangozott, a magyar-osztrák-szlovák hármas határ közeli Bezenye mellé, egy 16 hektáros telekre tervezett szórakoztatóközpont felépítése a tervek szerint több mint 300 millió euró összértékű fejlesztés lesz. A projektet felerészben hitelből kívánják finanszírozni – írták közleményükben.

Az első építési ütem megvalósításához valamennyi engedély rendelkezésre áll. További tervmunkálatok csupán a későbbi ütemek, illetve a belső tervezés esetében szükségesek.

Az MTI-vel közölték: az építési területen megtörtént a talaj felső rétegének eltávolítása, ez az előzetes vizsgálatokhoz volt szükséges. A tényleges építési munkálatok a finanszírozás véglegesítésével kezdődnek. A KPMG tanulmányára hivatkozva ismertették: a kivitelezés 35 milliárd, a működtetés évi 20 milliárd forint körüli adóbevételt jelent majd a magyar államkincstárnak.

Tájékoztatásuk szerint a tulajdonosok, Hans Asamer és Alfred Supersberger – partnerükkel, a Hard Rock Internationallel együtt – mostanra “az építésre kész állapotig” fejlesztették a projektet, és jelenleg azon dolgoznak, hogy biztosítsák a komplexum elkészültének finanszírozását.

Terveik szerint a működő komplexum mintegy 1200 munkahelyet teremt majd közvetlenül. Összesen 166 adminisztrációs és üzemeltetési álláshellyel számolnak, a játéktermek 673, a vendéglátás és a gasztronómia – amely diszkót, steakhouse-t, bajor sörkertet, egy koncert- és rendezvényközpontot, valamint egy 350 szobás szállodát is magában foglal – 377, míg az egyéb szórakoztatás 44 munkahelyet teremt.

“A foglalkoztatottak nagyobb része hazai munkavállaló lesz” – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik