Belföld

8500 Ft-ért adják a “szlovák drog”-ot Győrben

Az utóbbi napokban Győrben több helyütt is felbukkant a "Pikó" névre hallgató, feltehetőleg szlovák "import" drog.

Pár napja az egyik győri kaszinóban találtak a járőrök egy 26 éves helyi fiatalemberre, aki később azt vallotta, hogy egy ismeretlen szlovák férfitól vásárolt egy csík “Piko” nevű kábítószert. A metanfetamint tartalmazó stimulánst azon nyomban el is fogyasztotta. Ugyanennek a tűkristályos szerkezetű kábítószernek a  fecskendőbe csomagolt változatát találták a rendőrök annak a 33 éves pápai férfinak az autójában, akit néhány nappal ezelőtt ellenőriztek Győr-nádorvárosban.
A férfi az autója jobb első ülésében megtalált tudatmódosítóról a járőröknek elmondta, hogy nemrégiben vásárolta, 8.500,-Ft-ért milliliterjét.  A Győri Rendőrkapitányság mindkét férfit előállította. Toxikológiai vizsgálatuk mellett, ellenük kábítószerrel visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

Ezt követően, lakossági bejelentésre mentek ki egy győri családi házhoz a kapitányság nyomozói. A házkutatás során az egyik szobából 43 tasakban mintegy hatvan gramm kábítószer gyanús anyag, a melléképületből, pedig a drog adagolásához szükséges eszközök – digitális mérleg, műanyag kanalak, gyorszáras tasakok stb. – kerültek elő.
A lakószobában talált kristályos és növényi anyagok hatóanyag tartalmát vegyészszakértő vizsgálja, míg a tulajdonos ellen eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik