ceu
Belföld

Több száz millió forintot kapnak magyar kutatók

Az Európán belüli "agyelszívás" feltérképezésére és a viselkedési közgazdaságtan kutatására kaptak magyar kutatók több millió eurónyi támogatást.

Kapcsolódó cikkek

Koren Miklós és Kőszegi Botond egyetemi docensek elnyerték az Európai Kutatási Tanács (European Research Grants, ERC) kiváló fiatal kutatóknak szóló támogatását (Starting Grant). Mindketten a Közép-európai Egyetem (CEU) közgazdaságtudományi tanszékének oktatói.

Koren Miklós 1,314 millió eurót kapott annak kutatására, hogy hogyan áramlik a tudás a fejlett országokból Közép- és Kelet-Európába. Kőszegi Botond 1,275 millió euró támogatást nyert el viselkedési közgazdaságtani kutatásaira. A két kutató idén Magyarországról egyedüliként kapta meg ezt a típusú támogatást. Közép-Kelet Európából rajtuk kívül még egy lengyel és egy szlovák kutató ért el hasonlóan kiemelkedő eredményt.

Szeidl Ádám egyetemi docens „Allocations in Social Networks: Evidence and Theory” elnevezésű, 2011-ben elnyert projektjével, amely 1,165 millió eurós támogatást kapott, a CEU egy olyan világszínvonalú közgazdasági kutatócsoport munkájának ad majd otthont, amely három, egymással szorosan összefüggő témával foglalkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik