Belföld

A francia Valeónak szállít autóelektronikai termékeket a Videoton Autóelektronikai Kft.

A francia Valeo csoportnál nyert el több üzletet is a Videoton Autóelektronikai Kft.; az autóelektronikai piacon mind meghatározóbb szerepet játszó, vevőinek versenyképes szolgáltatást nyújtó székesfehérvári cég autóelektronikai termékeket szállít üzleti partnerének – mondta el az MTI-nek a Videoton tagvállalat ügyvezető igazgatója.

Lászlófalviné Gönczy Zsuzsanna tájékoztatása szerint az autóipari elektronikai és elektrotechnikai termékek gyártására szakosodott vállalkozás francia üzleti partnere számára már sorozatban gyártja azt az autók hátsó lámpájába beépülő LED-es elektronikát, amely a technológiai újdonságnak számító, speciális hordozót igénylő, flexibilis nyomtatott áramkörre épül.

Miután ez a termék az átlagosnál sokkal érzékenyebb, az új kompetenciát igénylő technológia a korábbi, hagyományos merev nyomtatott áramkörrökkel (nyákokkal) szemben jóval nagyobb odafigyelést követel – mondta az ügyvezető igazgató.

Elnyerte a cég az ablaktörlő motorvezérlő elektronika gyártását is. A személygépkocsikba beépítendő, komplett műanyagházba szerelt modult milliós nagyságrendben, három típusban készíti majd. Az egyik típus sorozatgyártása már megkezdődött, a másik kettőnél még a mintagyártások folynak.

Ugyancsak mintagyártási fázisban van a négy változatban készülő kormánykapcsolószenzor-család, de még az ősszel megkezdődik ennek a termékcsoportnak a sorozatgyártása is, s évente várhatóan több százezer darabot készít majd francia üzleti partnere számára a Videoton tagvállalat.

A tavaly 79 millió eurós árbevételt elért Videoton Autóelektronikai Kft. csaknem ezer dolgozót foglalkoztat. 22 300 négyzetméteren úgynevezett build-to-print tevékenységet végez, azaz vevői komplett késztermék-dokumentációja alapján megtervezi a gyártási folyamatot, továbbá az ahhoz szükséges gyártóeszközöket, majd gyártani kezdi a terméket, valamint pótalkatrész-gyártási szolgáltatást is nyújt.

A cég annak érdekében, hogy minél teljesebben meg tudjon felelni a piaci és vevői igényeknek, az elmúlt években jelentősen szélesítette termék- és technológiai palettáját, tavaly óta 5,5 millió eurót költött gépberuházásokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik