Belföld

X. FitKid Európa-bajnokság és Fitness Women Európa Kupa Székesfehérváron

A Magyar Fitness Szövetség 15 éve foglalkozik olyan programok szervezésével, amelyek segítik a gyermekek egészséges életmódra nevelését, illetve a prevenció fontosságának elterjesztését a gyermekek körében.

Ennek szellemében szerveznek FitKid néven, 6-18 éves korú lányoknak és fiúknak évente 10-12 rendezvényt, ahol a versengés mellett hasznos információkhoz is jutnak a gyerekek a helyes táplálkozás, a rendszeres testmozgás és az egészség megőrzésének jelentőségéről.

A FitKid mozgalom célja továbbá, hogy biztosítja az utánpótlást a felnőtt Fitness Women versenyekre.   A következő rangos versenynek Székesfehérvár ad otthont. 2012. október 20-ám és 21-én itt rendezik meg a X. FitKid Európa-bajnokságot és Fitness Women Európa Kupát. Az esemény fővédnöke Cser-Palkovics András polgármester.

Székesfehérvár a magyar élsport és utánpótlás-nevelés fellegvára. Emellett városunkban évek óta nagy hangsúlyt kap az egészséges életmódra nevelés is. A gyerekek, a felnőttek és az idősek ma már számos sportolási lehetőség közül választhatnak, például a 2004 óta működő Nyitott Tornatermek-program keretében hetente négyezren végeznek rendszeres testmozgást. Az utánpótlás-nevelésben és az iskoláink sportprogramjaiban tett lépések összecsengenek a Magyar Fitness Szövetség azon szándékával, hogy neveljünk gyermekeinket egészséges életmódra és a megelőzés fontosságára, aminél nincs jobb gyógymód – mondta a polgármester.

A Fit Kid mozgásanyaga a talajtorna (akrobatika) az aerobik, ritmikus gimnasztika és a tánc mozgásanyagából táplálkozik, de mindegyiktől különbözik. Ez adja a sportág egyedi jellegét és megjelenési formáját. Komoly szabályrendszere van, mely alapján 4 kategóriát foglal magába: Fit Kid I.oszt. Fit Kid II. oszt, Fit Kid Dance illetve a Fitness Women.Tíz ország részvételével közel 300 látogatót várunk külföldről és 3000-3200 látogatót Magyarországról.

A sportrendezvénnyel párhuzamosan rendezünk egy életmód kiállítást (Vitál-napok) az egészség és a szépség jegyében a helyszínen, ahol egészségi állapotfelméréseket, tanácsadást, valamint véradást szervezünk. A kiállításra a belépés díjtalan lesz, a versenyre a kiállításon keresztül jelképes belépőjegy ellenében lehet majd bejönni. A kedvezményes jegyeket csak elővételben lehet megvásárolni a Tourinform Irodában (Oskola u.), a helyszínen már napijegyek megvásárlására lesz csak lehetőség – ismertette a főszervező, Békési Beáta. Kiemelte azt is, hogy nagy örömmel vették a szervezők, hogy a társ-fővédnöki szerepben a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét, Borkai Zsoltot köszönthetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik