Belföld

X. FitKid Európa-bajnokság és Fitness Women Európa Kupa Székesfehérváron

Koppán Viktor
Koppán Viktor

2012. 09. 27. 09:03

A Magyar Fitness Szövetség 15 éve foglalkozik olyan programok szervezésével, amelyek segítik a gyermekek egészséges életmódra nevelését, illetve a prevenció fontosságának elterjesztését a gyermekek körében.

Ennek szellemében szerveznek FitKid néven, 6-18 éves korú lányoknak és fiúknak évente 10-12 rendezvényt, ahol a versengés mellett hasznos információkhoz is jutnak a gyerekek a helyes táplálkozás, a rendszeres testmozgás és az egészség megőrzésének jelentőségéről.

A FitKid mozgalom célja továbbá, hogy biztosítja az utánpótlást a felnőtt Fitness Women versenyekre.   A következő rangos versenynek Székesfehérvár ad otthont. 2012. október 20-ám és 21-én itt rendezik meg a X. FitKid Európa-bajnokságot és Fitness Women Európa Kupát. Az esemény fővédnöke Cser-Palkovics András polgármester.

Székesfehérvár a magyar élsport és utánpótlás-nevelés fellegvára. Emellett városunkban évek óta nagy hangsúlyt kap az egészséges életmódra nevelés is. A gyerekek, a felnőttek és az idősek ma már számos sportolási lehetőség közül választhatnak, például a 2004 óta működő Nyitott Tornatermek-program keretében hetente négyezren végeznek rendszeres testmozgást. Az utánpótlás-nevelésben és az iskoláink sportprogramjaiban tett lépések összecsengenek a Magyar Fitness Szövetség azon szándékával, hogy neveljünk gyermekeinket egészséges életmódra és a megelőzés fontosságára, aminél nincs jobb gyógymód – mondta a polgármester.

A Fit Kid mozgásanyaga a talajtorna (akrobatika) az aerobik, ritmikus gimnasztika és a tánc mozgásanyagából táplálkozik, de mindegyiktől különbözik. Ez adja a sportág egyedi jellegét és megjelenési formáját. Komoly szabályrendszere van, mely alapján 4 kategóriát foglal magába: Fit Kid I.oszt. Fit Kid II. oszt, Fit Kid Dance illetve a Fitness Women.Tíz ország részvételével közel 300 látogatót várunk külföldről és 3000-3200 látogatót Magyarországról.

A sportrendezvénnyel párhuzamosan rendezünk egy életmód kiállítást (Vitál-napok) az egészség és a szépség jegyében a helyszínen, ahol egészségi állapotfelméréseket, tanácsadást, valamint véradást szervezünk. A kiállításra a belépés díjtalan lesz, a versenyre a kiállításon keresztül jelképes belépőjegy ellenében lehet majd bejönni. A kedvezményes jegyeket csak elővételben lehet megvásárolni a Tourinform Irodában (Oskola u.), a helyszínen már napijegyek megvásárlására lesz csak lehetőség – ismertette a főszervező, Békési Beáta. Kiemelte azt is, hogy nagy örömmel vették a szervezők, hogy a társ-fővédnöki szerepben a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét, Borkai Zsoltot köszönthetik.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.