Belföld

Krimi: Autós üldözés után bilincsben a peresztegi férfi

bilincs(210x140)(3).jpg ()
bilincs(210x140)(3).jpg ()

A gyanúsított életveszélyesen megfenyegetett egy fertőszentmiklósi autókereskedőt és családját, négymillió forintot követelt.

Egy fertőszentmiklósi autókereskedő szeptember 17-én tett feljelentést a Soproni Rendőrkapitányságon. Elmondása szerint mobiltelefonon SMS-ben életveszélyesen megfenyegette őt és családját ismeretlen személy és négymillió forinttal megzsarolta. A pénz átadásának helyszínéül egy közeli benzinkutat jelölt meg. A fenyegető hangsúlyozta, hogy a rendőrséget semmilyen körülmények között ne értesítse. A férfi ennek ellenére a soproni nyomozók segítségét kérte – tájékoztatta portálunkat Kálmán Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrök azonnal hozzáfogtak a gyanúsított személyének felderítéséhez. Sikerrel. A nyomozók a 37 éves peresztegi férfi házához értek szerdán, mikor az induló félben lévő gyanúsított gázt adva elhajtott a rendőrök elől.

Ekkor kezdődött meg az az autós üldözés, melynek eredményeként Balfon elfogták a menekülő zsarolót. A férfi beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy pénzre volt szüksége, ezért követte el a bűncselekményt. Őrizetbe vétele mellett a Soproni Rendőrkapitányság kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Ellene élet vagy testi épség elleni súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt indult eljárás, melynek büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik