Még tavasszal 10 egyetemi professzor 66 palackból 83-féle bort zsűrizett, amikor a Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottsága kezdeményezéseként kiválasztották a Vinum Academiae at Universitatis címre méltónak talált öt féle bort.
Azóta ez a cimke kerül a ma záruló szegedi BorTéren is bemutatott palackokra, amelyek híre egészen Kínáig jutott, miután az egyetem leginkább ajándékba adja a borait.
Ezek közt van fehér és vörös és rozé: például tokaji furmint, villányi cabernet sauvignon, vagy a térségből származó rozé. Persze mind kiváló pincészetekből, amelyek komolyan vették az egyetem bora címéért való versengést – mondta el a rektor. Szabó Gábor szerint -aki maga is zsűrizte a nedűket – mind a borászok, mind az egyetem népszerűségének és hírének jót tesznek a tudós borok.