Belföld

Világszínvonalú kódfejlesztés Szegeden

A szegedi egyetem hírét erősítő, a szoftverek forráskódjának vizsgálatára épülő új fejlesztést most mutatták be a fővárosban.

Az innováció a Szegedi Tudományegyetem eredményeit erősíti, ahol nyolc éve kutatják a szoftverminőség-biztosítást. Az új fejlesztés egyik célja, hogy a megrendelők ellenőrizni tudják a megvásárolt szoftverek valós minőségét, és ezzel csökkentsék a kockázatot.

A szoftverek nehezen megfogható, mérhető termékek, így a fejlesztő cégeknek komoly szakmai kihívást jelent a szállított termékek színvonalának garantálása, a megrendelők oldaláról pedig annak ellenőrzése.

A problémát felismerve a Szegedi Tudományegyetem Szoftverfejlesztési Tanszéke és a FrontEndART Kft. közös munkájának gyümölcse az világszinten is újdonságnak számító kódminősítési eljárás.

Rozenberszki Zsolt, az R&R Software értékesítési igazgatója a fővárosi bemutatón azt mondta a feljesztésről, hogy a mai kiélezett piaci helyzetben extrém árérzékenység tapasztalható, amelynek elsősorban a minőség eshet áldozatul, döntő szerepe sokszor szinte kizárólag az ajánlati árnak van.

Ezért a minőségre fókuszáló szállítók versenyhátrányba kerülhetnek „a virágéletű, rövid távú sikerekben érdekelt cégekkel szemben”. Középtávon azonban a szakember szerint egyértelmű, hogy a minőségi csere az olcsóbb. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik