Belföld

Kinyomozná Tarlós, ki szivárogtatott

tarlos-istvan(960x640)(5).jpg (tarlós istván, )
tarlos-istvan(960x640)(5).jpg (tarlós istván, )

Vizsgálatot indít Tarlós István főpolgármester annak érdekében, hogy kiderüljön, miként került ki a sajtóba "szelektív módon" a Budapesti Közlekedési Központot (BKK) érintő belső ellenőrzés dokumentuma - közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.

A közlemény szerint a Főpolgármesteri Hivatal belső ellenőrzési osztálya vizsgálta a BKK működését; a dokumentum konkrét jogi intézkedéseket és személyi felelősségre vonást senkivel szemben nem javasolt.

Ennek ellenére Tarlós István főpolgármester vezetői értekezleten megtárgyaltatta azt és további információkat kért Vitézy Dávidtól, a BKK vezérigazgatójától – olvasható a közleményben.

Szűcs Somlyó Mária hozzátette: a főpolgármester vizsgálatot indít, hogy a dokumentum hogyan került ki az ellenőrzés teljes körű befejezése előtt.

Az origo.hu számolt be kedden arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat ellenőrei belső jelentést készítettek a Budapesti Közlekedési Központ átvilágításakor, és a dokumentum szabálytalan tankolásokról és vacsoraszámlákról, illetve kockázatos szerződésekről is szól.

A portálon megjelent összeállítás szerint a társaság 2011-ben egyebek mellett többször is indokolatlanul kért jogi tanácsokat ügyvédi irodáktól, hiányosan töltötték ki az üzemanyag-vásárlásokhoz szükséges bizonylatokat, továbbá az ellenőrök találtak egy aláírás nélküli, 34 ezer forintos éttermi számlát is.

A lap azt is ismertette, hogy a BKK lábjegyzetben véleményezte a dokumentumot; azt írta, hogy új szabályozást készítenek, amely “kezelni fogja a jelentésben leírtakat”.

Tarlós a héten majdnem kirúgta Vitézyt, ám végül visszakozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik