Belföld

Vonat elé hajtott egy személyautó, a sofőr meghalt

Vonattal ütközött egy autó kedd délután Körmend és Szentgotthárd között. A személygépkocsi vezetője, egy külföldi állampolgárságú nő a helyszínen meghalt, utasát, egy szintén külföldi állampolgárságú nőt mentőhelikopterrel szállították kórházba

A helyi hatóságok tájékoztatása szerint a baleset egy fényjelző készülékkel ellátott vasúti átjáróban történt. A magyar rendszámú autó vezetője, a külföldi állampolgárságú nő a tilos jelzés ellenére hajtott rá a sínekre, és összeütközött a Szentgotthárd felől Körmend irányába tartó személyvonattal.

A vonaton utazók közül nem sérült meg senki. A Körmendi Rendőrkapitányság a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja. A helyszínen a rendőri intézkedés ideje alatt félpályás útlezárásra és forgalomirányításra kell számítani – fűzte hozzá a szóvivő, aki az autóban utazók állampolgárságát nem jelölte meg.

Rázó László, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. szóvivője közölte: a baleset miatt az érintett szakaszon szünetel a vasúti közlekedés, Körmend és Csákánydoroszló között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik