Belföld

Nincs köze a magyar pálinkának a cseh gyilkoshoz

palinkafesztivali(210x140)(1).jpg (pálinkafesztivál, )
palinkafesztivali(210x140)(1).jpg (pálinkafesztivál, )

Nincs arra vonatkozó információ, hogy Magyarországra is került volna a mérgező szeszes italokból.

Semmilyen formában nem hozható összefüggésbe a magyar pálinka a Csehországban és Lengyelországban már több halálos áldozatot is követelő, metilalkohollal szennyezett szeszesipari termékkel – írja közleményében a Vidékfejlesztési Minisztérium. A tárca elutasítja a sajtóban megjelent információkat.

Azt írják: a Magyarországon előállított, illetve forgalomba hozott pálinkák szigorú élelmiszer-biztonsági előírások alapján, ellenőrzött körülmények között készülnek, fogyasztásuk biztonságos.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) tájékoztatása szerint jelenleg nincs arra vonatkozó információ, hogy Magyarországra is került volna a mérgező szeszes italokból.

Mint arról korábban beszámoltunk, a metil-alkohollal hamisított szeszes italok már több halálesetet és megbetegedést is okoztak Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában. Csehországban az utóbbi tíz napban 21-re emelkedett az áldozatok száma. Az üggyel kapcsolatban a rendőrség eddig 23 embert vett őrizetbe, közülük 13 ellen büntetőeljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik