Belföld

Új üzemcsarnokot avatott fel a Hantech Csornán

Új üzemcsarnokot avatott fel Csornán az alkatrészgyártó Hantech cég, amely teljes egészében saját erőből fedezte a 150 millió forintos fejlesztés költségeit.

Az új üzemcsarnokban mezőgazdasági gépekhez gyártanak alkatrészeket és részegységeket, németországi exportra – írja a cég közleménye. – A magyar magántulajdonban lévő cég a korábbi elképzeléseknek megfelelően az idén 15-20 százalékos piacbővülésre számít, árbevétele a 2011-es 2,5 milliárd forintról várhatóan 3 milliárd forint fölé emelkedik.

Megjegyzik, hogy mivel az év első nyolc hónapjában a Hantech 2,2 milliárdos árbevételt ért el, így elképzelhető, hogy az éves árbevétel jóval a tervezett szint felett alakul. Az új gyártócsarnok évente 2 millió eurós többletbevételt eredményez a cégcsoport számára. A szakember-utánpótlásról a cég saját iskolájában gondoskodik, Csornán negyven fiatal tanulja ki az esztergályos, lakatos és hegesztő szakmát.

A Győr-Moson-Sopron megyei termelőbázis mellett nyáron beindult a Hantech Tamásiban levő üzeme is, ahol főleg a holland–francia Kuhn cégcsoport számára készítenek mezőgazdasági gépekhez való részegységeket – emlékeztet a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik