Belföld

” Minden politikust a Csillagba viszünk, ha veszítünk”

Végül senki sem végezte ott, csak a Szeged24 tudósítóját lőtték fejbe - foci másképpen.

” Minden politikust a Csillagba viszünk, ha veszítünk” – élcelődött a Szegedi Fegyház és Börtön focicsapatának egyik játékosa. “Csak barátkozunk, meg majd az életfogytosokkal is” -vágott azonnal vissza az egyik politikus, az MSZP Országos Sporttagozatának a szegedi Gellért Szabadidőközpontba szervezett, vasárnapi, egész napos, családi rendezvényén, amelyen többek közt a Népszava újságíróival erősített parlamenti szocialisták, a párt szegedi szervezete és a a szegedi büntetésvégrehajtók mérték össze erejüket a 42 éve a pályán lévő, számos díjjal elismert, egykori NBI-es labdarúgó-játékvezető, Rácz László irányításával.

A Szeged24 ügyeletes tudósítójának is – aki egyedül képviselte a női nemet a labdarúgó teremtorna helyszínén – jócskán kijutott a cikizésből.  Tudósítónőnket, aki ugyan  “szereti a focit,” de nem ért igazán a szabályaihoz, először is a játékvezetőnek le kellett küldenie a pályáról, ahova nemes egyszerűséggel besétált fotózni mérkőzés közben.

” Na, ha ez hivatalos mérkőzés lenne, maga sem úszná meg: rendbontásért előállítanánk” – szakértett egyből a fegyház egyik játékosa. Tudósítónőnk ezután “megrendszabályozva” a kispadra ült, de  így sem ” úszta” meg: a körmérkőzés alig huszadik percében ugyanis a szocialisták kapujára célzott lövéssel alaposan fejbe rúgták a labdával.

Ellenetek jöttünk, nem értetek – támadnak a büntetésvégrehajtók a szocialisták kapujánál

Utána percekig nem hogy a pálya szélét nem ismerte fel, de azt sem tudta, “milyen város, milyen ország.” A lövést azonban, ha önkéntelenül és sajátosan is, de sikeresen “hárította” kollégája elől, a Népszava internetes oldalának főszerkesztője által védett kaputól.

Ezután szabadrúgás és tudósítónőnk lelki ápolása következett, akit ezek után a játékvezetővel az élen az összes férfi gálánsan a szárnyai alá vett, és igyekezett szakszerű információkkal ellátni. 

Eszerint a körmérkőzés első meccsén a szegedi szocialisták 4:0-ra verték a büntetésvégrehajtókat, akik aztán 2:1-es eredménnyel kikaptak a parlamenti csapattól is. Végül a szocialisták egymás ellen 1:1-es döntetlent játszottak. 

Így a teremfoci-tornát a Solymos László alpolgármester vezette szegedi csapat nyerte, a második helyet az MSZP-Népszava vegyes “válogatottja” szerezte meg, az utolsó helyen pedig a büntetésvégrehajtók végeztek, akik ígéretük dacára senkit sem csuktak a Csillagba, hanem emelt fővel viselték a vereséget.

Szabadlábon együtt – a győzteseknek járó kupát Újhelyi István parlamenti alelnök tartja

A sportnapon a politikusok és az érdeklődő családok persze nem csupán focizhattak, hanem többek közt kosárlabdázhattak, teniszezhetttek, pingpongozhattak vagy épp különböző sportágak bemutatóit nézhették, sétálhattak, pihenhettek, beszélgethettek egymással, a legapróbb gyerekeket pedig ugrálóvár és a sportcentrum fajátszótere szórakoztatta.

Ahogy azt Hegyeshalmi Tibor, a rendezvény főszervezője, az MSZP Sporttagozatának Csongrád megyei elnöke a Szeged24 – addigra magához tért – tudósítójának elmondta: az MSZP-nek hosszú évek óta ez az első ilyen nagyszabású rendezvénye, amelyet folytatni akarnak, hogy találkozzanak az emberekkel. Bár a szegedi esemény elsősorban a sportra fókuszált, természetesen a politika is szóba került – például az oktatás egy kerekasztal-beszélgetésen.

Végül, ami “fejbelőtt” tudósítónőnket illeti: ő megígérte, hogy a Szeged24 jó hírneve és minden focimeccs zavartalan lebonyolítása érdekében ezután legfeljebb a lelátóra ül – szurkolni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik