Belföld

Harrach: nincs más, csak a Fidesz–KDNP

A Fidesz frakcióvezetője a munkahelyvédelmet nevezte az ország előtt álló legfontosabb feladatnak. Harrach Péter szerint nincs alternatívája a FIDESZ–KDNP szövetségnek.

Rogán Antal hétfőn a parlamentben, a miniszterelnök napirend előtti felszólalására adott válaszában azt mondta: az elmúlt két évben az Európai Unióban csökkent a foglalkoztatás, de el kell érni az, hogy a kedvezőtlen európai tendencia ne szivárogjon be Magyarországra. Mint mondta, ennek érdekében nemcsak a munkahelyteremtést kell célnak tekinteni, hanem a meglévő állások védelmét is, ezért a Fidesz-frakció támogatja a kormány munkahelyvédelmi akciójának végrehajtását.

A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője egyetértett a miniszterelnökkel abban, hogy nem mindegy, milyen megállapodást köt a kormány az IMF-fel, és abban is, hogy a 2008-as megállapodás jelenleg nem elfogadható az ország számára.

Harrach Péter azt emelte ki, hogy a válságkezeléshez másfajta gondolkodás és egy erős politikai erő kell, ma pedig Magyarországon egyetlen olyan politikai erő van, amelyik képes kezelni a válságot, ez pedig a Fidesz–KDNP szövetsége. Ha a szövetség megbomlik, az ország nagyon rosszul jár, mert a válság nem lesz kezelhető, ezért a KDNP minden kérdést együttműködéssel, nem pedig zsarolással vagy konfliktuskereséssel old meg – tette hozzá.

Kijelentette, hogy a KDNP az együttműködésben is megőrzi a maga elveit és értékrendjét. A családok támogatását tartják a legfontosabbnak – erősítette meg. A közoktatás átszervezéséről szólva úgy fogalmazott: vége a vitáknak, lezárult egy korszak, a törvényt végre kell hajtani, mégpedig úgy, hogy az eredmény a gyermekek számára a legjobb legyen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik