Belföld

Egységes minősítést kapnak a szlovák szállodák

Duna Pozsonynál (duna, pozsony, )
Duna Pozsonynál (duna, pozsony, )

Hosszú távú idegenforgalmi stratégiát dolgozott ki a szlovák építési, közlekedésügyi és régiófejlesztési minisztérium - jelentette be Frantisek Palko a szaktárca államtitkára a program pénteki bemutatóján Pozsonyban.

Szlovákiában az idegenforgalom csak a GDP 2 százalékát adja és a kormány azt szeretné elérni, hogy 2020-ig megközelítsék az EU-s átlagot, a GDP 5 százalékát.

A 2020-ig szóló intézkedéseket magába foglaló stratégia két pillérre épül: Szlovákia mint márka marketing-támogatásának erősítésére, és a vendéglátóipari szolgáltatások minőségének javítására. Utóbbi érdekében egy “nemzeti minőségi rendszert” alakítanának ki, és a szaktárca által összeállított pontozásos értékelés alapján sorolnák be a szlovákiai szállodákat és más vendéglátóipari egységeket a szolgáltatások minőségének átláthatóvá tétele érdekében.

A besorolás kialakítását a külföldről érkező turisták alacsony száma mellett az is indokolta, hogy az utóbbi években 60-70 százalékkal emelkedett a hazai üdülést választó turisták száma, akik szeretnének jobb képet kapni az egyes szálláslehetőségek és szolgáltatások minőségéről – mondta Frantisek Palko.

A szakminisztérium adatai szerint Szlovákiában megközelítőleg 120 ezer embert foglalkoztatnak az idegenforgalomban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik