Belföld

Romba dőlhet Hoffmann Rózsa álma

Közvélemény-kutatást végezne az emberi erőforrások tárca oktatási államtitkársága, hogy felmérje, mit gondol a társadalom az iskolai egyenruha viseléséről, de egyelőre nincs napirenden a téma - közölte a Magyar Nemzettel a minisztérium.

A lap csütörtöki számában azt írta: a minisztérium tájékoztatása szerint szó sincs arról, hogy már tervezik az iskolaköpeny kötelező bevezetéséről szóló rendeletet, Hoffmann Rózsa szakállamtitkár mindössze személyes véleményét közölte, amikor az Inforádióban úgy nyilatkozott, hogy szerinte az egyenruha jó ötlet, mert erősíti a fegyelmet és a közösséghez való tartozást, ráadásul a szülőknek is kevesebbet kellene költeniük ruhára. Ráadásul a szegény gyerekeket nem frusztrálná, hogy tehetősebb társaik drágább ruhában járnak.

A köztévének nyilatkozva később az államtitkár azt is fejtegette, hogy magyar cégek is jól járhatnának az ötlettel, ha bekapcsolódnának a köpenyek varrásába. A szülőknek pedig nem jelentene komoly kiadást az új intézkedés, hiszen valamilyen módon az állam is támogatná a köpenybeszerzést.

Pokorni Zoltán, az Országgyűlés oktatási bizottságának elnöke erről a témáról is egészen mást gondol, mint Hoffmann Rózsa. A politikus a TV2 Mokka című reggeli műsorában szerdán azt mondta, nem jó üzenet a köpeny kötelezővé tétele. A döntést a szülők és a tanárok józan belátására kell bízni.

Nemrégiben megkérdeztük a Hír24 olvasóit, mit gondolnak az iskolai köpeny esetleges reneszánszáról. Sok, meglehetősen markáns vélemény érkezett. Ezeket itt olvashatja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik