Belföld

Lehallgatják a Jobbik képviselőit?

mobiltelefon (mobiltelefon, )
mobiltelefon (mobiltelefon, )

A párt szerint továbbra sem kaptak választ arra, hogy használtak-e gárdisták, jobbikosok vagy a párt országgyűlési képviselői ellen titkosszolgálati eszközöket.

A Jobbik szerint a Fidesz és az MSZP összefogott a párt ellen, és megakadályozzák, hogy utánajárjanak az állítólagos lehallgatásoknak. A Jobbik Molnár Zsoltot, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnökét bírálja, amiért elutasította a testület rendkívüli ülésének összehívására vonatkozó indítványt. A párt szerint „nagykoalíciós összeborulás” történt, ami tovább erősíti a gyanút, hogy a Jobbik tagjait, szimpatizánsait és országgyűlési képviselőit törvénytelenül lehallgatják, megfigyelik.

Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos tagja az MTI-nek pénteken küldött közleményében azt írta: a nemzetbiztonsági bizottságot korábban a Fidesz asszisztálásával több „pitiáner ügyben” is összehívták már, így az MSZP és a Fidesz „nagykoalíciója” a testület elé idézte a titkosszolgálatok és a rendvédelmi szervek vezetőit például a Magyar Szigeten történtek miatt.

A politikus szerint ugyanakkor a belügyminiszter és a TEK főigazgatója továbbra sem adott választ arra, hogy használtak-e gárdisták, jobbikosok vagy a párt országgyűlési képviselői ellen titkosszolgálati eszközöket például a hétvégi csókakői akció kapcsán. Ha valaki nem emlékezne: múlt szombaton nulla órakor rendőrök szállták meg és műveleti területnek nyilvánították a Fejér megyei Csókakőt, majd délután háromkor úgy távoztak, hogy csupán néhány közlekedési szabálysértést sikerült dokumentálniuk. Pedig másért mentek.

Csókakő azon helyszínek között volt, ahol újoncokat akart avatni az éppen ötödik szülinapját ünneplő Új Magyar Gárda. A szélsőjobbos portál, a kuruc.info azt írta, hogy „előző nap megtévesztő telefonbeszélgetéseket folytattak a Gárda-vezetők”, értsd: arról társalogtak feltehetően lehallgatott mobiltelefonjaikon, hogy „találkozunk Csókakőn”. Valójában Dunaföldváron gyülekeztek.

A diadalát élvező Jobbik azóta is sűrűn nyilatkozik az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik