Belföld

Diplomabotrány: lemondott a TF dékánja

diploma (diploma, )
diploma (diploma, )

Tóth Miklós a „zavartalan szeptemberi tanévkezdés érdekében" kérte felmentését.

Felmentését kérte a Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) dékánja a Semmelweis Egyetem rektorától – olvasható az intézmény közleményében. Tóth Miklós ma jelezte a rektornak, hogy a „zavartalan szeptemberi tanévkezdés érdekében” leköszön a dékáni posztról. Szél Ágoston rektor elfogadta a lemondását.

Mint arról korábban beszámoltunk, a karon az államvizsgákkal kapcsolatos szabálytalanságok miatt a rendőrség korábban közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást. Kedden kora este öt rendőr házkutatási paranccsal jelent meg a TF-en, miközben még tartott Hamar Pál oktatási dékánhelyettes és Hrabacsik Mihály, a tanulmányi osztály vezetőjének meghallgatása. Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletesének elmondása szerint a rendőrök iratokat foglaltak le a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán.

A hvg.hu szerint a rendőrök a júliusban kirobbant diplomabotrány hivatalos iratain túl a személyes levelezés dokumentumait is begyűjtötték.

Július végén ismeretlenek rendőrségi feljelentést tettek befolyással üzérkedés, többrendbeli közokirat-, illetve magánokirat-hamisítás gyanújával a TF idei diplomaosztóján történtekkel kapcsolatban. Az egyik érintett hallgató egy sportügyekben illetékes fideszes politikusnak, Lasztovicza Jenőnek a fia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik