Belföld
Szegedi egyetemisták (egyetemisták, felsőoktatás, ösztöndíj, )

Pótfelvételi ponthatárokat hirdetnek szerdán este

24.hu
24.hu

2012. 08. 28. 09:01

Szerdán este várhatóan nyolc óra után hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait.

Korábban a témában:

Az Oktatási Hivatal és az Educatio Kft. közös tájékoztatása szerint a pótfelvételi eljárásban a 46 felsőoktatási intézmény által meghirdetett 2588 képzésre összesen 9428-an jelentkeztek. Közülük 7365-en, vagyis a jelentkezők 78,12 százaléka e-felvételizett, 6520-an alapképzést, 939-en pedig mesterképzést jelöltek meg.

Idén is a legtöbben a levelező képzést választották, összesen 4531-en, emellett a fennmaradó jelentkezők nagy része – 4294-en – nappali képzésre jelentkezett.

Az alapképzések közül a legtöbben a gazdálkodási és menedzsment szakot jelölték meg, míg a mesterképzési szakok között a Master of Business Administration képzés volt a legnépszerűbb.

A jelentkezők többsége az e-felvételit választotta, a legnépszerűbb alapképzések és egységes osztatlan képzések a gazdálkodási és menedzsment, valamint a jogász szakok voltak. A ponthatárokat augusztus 29-én, várhatóan este nyolc óra után hirdetik ki és teszik közzé a www.felvi.hu-n.

A felvételi döntésről az Oktatási Hivatal minden jelentkezőt levélben tájékoztat. Azokat, akik megadták a mobilszámukat, a ponthatárok kihirdetése után sms-ben is értesítik, a felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat szeptember elején a felsőoktatási intézménytől kapják meg.

A ponthatárok meghatározása, az általános felsőoktatási felvételi eljáráshoz hasonlóan számítógépes algoritmussal történik, amely az összpontszámuk és az adott képzésre felvehető keretszám alapján sorolja be a jelentkezőket.

Abban az esetben, ha egy adott képzést az általános felsőoktatási felvételi eljárás során is meghirdettek, a pótfelvételi eljárásban a ponthatár nem lehet alacsonyabb a július 24-én meghatározottnál. Ha a képzést csak a pótfelvételin hirdették meg, akkor a ponthatárnak a jogszabályi minimumnál – alapképzés és egységes, osztatlan képzés esetén 240 pont, felsőfokú szakképzés esetén 140 pont – kell magasabbnak lennie.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.