Belföld

Több száz ember kerül utcára Szabolcsban

utat-mutat (kifelé, elbocsátás, )
utat-mutat (kifelé, elbocsátás, )

Összesen 541 dolgozójától válik meg a négy szabolcsi kórházat működtető Egészségügyi Holding (EH) Zrt. - jelentette be a cég vezérigazgatója hétfőn Nyíregyházán.

Kapcsolódó cikkek

Mangol Csilla elmondta, a leépítés gyógyító munkát végző dolgozót nem érint, a tagvállalatoknál a háttérszolgáltatási (élelmezés, kontrolling, informatika) feladatokat ellátó munkatársak nagy részét azonban elbocsátják.

A létszámleépítés a komoly pénzügyi gondokkal küzdő társaságnál a már korábban bejelentett racionalizálási folyamat része. A lépéstől mintegy 700-800 millió forint megtakarítást remélnek.

A maximum 541 fős létszámleépítés tervét már bejelentették a megyei munkaügyi központnál. Két héten belül az érintett dolgozókat is értesítik. A csoportos létszámleépítés 2013 januárjáig tart.

A vezérigazgató azt mondta, érdekképviseleteket már tájékoztatták és egyeztetések zajlanak a konkrét létszámokról. Minden elbocsátandó munkavállaló megkapja azt a maximált összeget, ami a szerződése alapján jár. Ha pedig az érintett dolgozónak más – például ápolói – szakképesítése is van, akkor a cég igyekszik a nyitott pozíciókra átvenni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik