Belföld

Szeptemberben Szegeden lesznek az alaptörvény illusztrációi

Kerenyi-Imre-es-a-tortenelmi-festmenyek (Kerenyi-Imre-es-a-tortenelmi-festmenyek)
Kerenyi-Imre-es-a-tortenelmi-festmenyek (Kerenyi-Imre-es-a-tortenelmi-festmenyek)

Az alaptörvény illusztrációi címmel indul vándorkiállítás augusztus végén.

A kiállítás első állomása Szeged, a továbbiak is megyeszékhelyek lesznek – közölte Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott. A vándorkiállításon bemutatott darabokat összegző közlemény felsorolja, hogy a Magyar Nemzeti Galéria Hősök, királyok, szentek című kiállításának részét képezi 16 új historikus festmény. Kerényi Imre szerint ezek a 150×108 centiméteres alkotások a magyar történelem utolsó 150 esztendejének metszéspontjait ábrázolják.

A kiállításon szerepel még a Magyarország múltja, jelene és jövője címmel 2011 szeptemberében kiírt országos gyermekrajz pályázat 30 díjazott alkotása, illetve 33 olyan kiadvány, amelyek az alaptörvény megismertetése és népszerűsítése céljából készültek.

Az alaptörvény illusztrációi című vándorkiállítás első állomása Csongrád megye lesz, augusztus 31-én a szegedi Fekete-házban tartják a megnyitót.

A művek szeptemberben Szegeden láthatók, októbertől tovább indul a kiállítás és várhatóan 2014 áprilisában érkeznek a művek Budapestre, ahol a gyűjtemény elfoglalja végleges helyét a Parlamentben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik