Belföld

Észak-Korea ellenlépésekkel fenyegeti az amerikaiakat

észak-koreai zászló (észak-koreai zászló)
észak-koreai zászló (észak-koreai zászló)

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szerint a legkomolyabban "el kell ítélni az Egyesült Államok és Dél-Korea provokatív cselekményeit, beleértve a jelenleg is tartó közös hadgyakorlatukat", és Phenjan "a leghatározottabb ellenlépésekkel fog válaszolni agresszív megnyilvánulásaikra".

“Ha akár egy ellenséges lövedék is az Észak-Koreához tartozó vizekre vagy földre csapódik, a koreai néphadsereg ellentámadásba lendül, és befejezi a haza egyesítésének nagy ügyét” – hangoztatta Un egy fogadáson, amelyet a “szongun-politika” végrehajtása kezdetének 52. évfordulóján tartottak vasárnap.

A Kim Ir Szen-féle “szongun-doktrína”, más szóval “a hadsereg az első” politikája mindenek elé helyezi a 24 milliós ország fölötti tekintélyuralom gerincének, az 1,2 millió fős haderőnek az ellátását.

Kim Dzsong Un közölte, hogy áttanulmányozta és jóváhagyta a megfelelő operatív tervezetet, a katonák és tisztek pedig várják a végleges parancsot, hogy “halálos csatába menjenek az Egyesült Államokkal és a dél-koreai rezsim erőivel”.

“A mi álláspontunknak az a lényege, hogy agresszív cselekedeteikre azonnal reagálunk a haza újraegyesítéséért indított háborúval” – hangoztatta az észak-koreai vezető.

A Dél-Koreában hétfőn kezdődött – és minden évben megtartott – Ulji Freedom Guardian fedőnevű hadgyakorlatban 56 ezer dél-koreai és 30 ezer amerikai katona vesz részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik