Belföld

Csak átmenetileg tér vissza a Bumeráng

Bochkor-Gabor(1)(960x640).jpg (bochkor gábor, bumeráng, neo fm)
Bochkor-Gabor(1)(960x640).jpg (bochkor gábor, bumeráng, neo fm)

Augusztus 27-től egy hétig a 89.5-ös frekvencia reggeli sávjában lesz hallható a Bochkor–Boros–Voga trió. A Music FM így fejezi ki szolidaritását a NeoFm-ben „nemrég ellehetetlenült rádiósokkal".

Egy hétre frekvenciát kap versenytársától a NeoFm új tulajdonosa miatt ellehetetlenült Bumeráng csapata. Amíg az Önindító című reggeli műsor stábja, Harsányi Levente, Hajdu Steve és Pordán Petra megérdemelt szabadságát tölti, a Music Fm vezetése egy hétre meghívta stúdiójába az ország egyik leghallgatottabb és legsikeresebb reggeli show-ját, a Bumerángot – közölte a Hír24-gyel Kiss Anikó, a Music FM vezérigazgatója.

Tarthatatlan állapotok

Mint arról korábban beszámoltunk, a Médiatanács június 20-án mondta fel a kereskedelmi rádió műsorszolgáltatási szerződését, azzal az indokkal, hogy a menedzsment nem élt a számára kidolgozott, az adósság rendezését célzó mentőcsomaggal. A rádió akkori tulajdonosa mintegy hatszázmillió forint műsorszolgáltatási díjat és – a halmozódó tartozás miatt korábban kiszabott – bírságot nem fizetett be, illetve nem tette le a szerződésben vállalt százötvenmilliós bankgaranciát. Később csődvédelmet kért, és ötszázmilliós váltót ajánlott fel tartozása fejében, ám ezt a hatóság nem fogadta el.

A Neót nem sokkal később öt forintért – plusz az adósság átvállalásáért – megvásárolta a Dr. M-MEDIA Kft. Medveczky az [origo] összeállítása szerint a „semmiből bukkant fel”, a Neo mára felmondott dogozói semmit nem tudnak róla. A lap azt írja, a Zalatnay Sarolta jogi képviselőjeként ismert ügyvéd nemcsak a hatóság felé fennálló tartozás rendezését ígérte meg, hanem az elmaradt fizetésekkel kapcsolatban is sokáig hitegette a stábot, de közben a szerkesztőségben nem volt már WC-papír, kiégtek a lámpák, és nem lehetett nyomtatni sem.

Bochkor nem örökre búcsúzik

„Jóleső érzés, hogy a rádiósok így összetartanak, és az is, hogy ha csak rövid időre ugyan, de újra együtt lehetünk a rádióhallgatókkal. Így legalább alkalmunk lesz méltó módon elbúcsúzni, reméljük, nem hosszú időre…” – nyilatkozta Bochkor Gábor, aki kollégáival három hét hallgatás után augusztus 27-én, hétfőn reggel 6 órakor ismét a Bumeráng ismert szignáljával ébreszti a hallgatókat.

Hogy az egy hét”vendégrádiózás” után mihez kezd majd a jól összeszokott trió, egyelőre nem tudni. Korábban a Hír24 több rádiót is megkeresett, de mindenhol azt mondták, fel sem merült a műsor átvétele. Bár a programigazgatók elismerték, hogy a Bumeráng jó, a műsorvezetőkre mégsem tartanak igényt.

A Juventus Rádió programigazgatója szerint Péter Petra és Hajdu Tibi kitűnő reggeli műsort készítenek, így fel sem merült a csere. Mint ahogy a Class FM-nél sem. Főképp, hogy a Morning Show verte hallgatottságban a konkurens műsort, így indokuk sem lett volna a váltásra.

A közmédiában egyetlen adónak, a Petőfinek hívott MR2-nek vághatna a profiljába a Bumeráng. Itt azonban néhány hónapja új reggeli műsor megy “Talpra magyar” címmel. És bár a hallgatottsági adatok, igencsak szerények, a közmédia ennek ellenére sem gondolkodik a cserén.

Irány a TV2?

Sajtóinformációk szerint Bochkor sem tervez hosszútávon a mikrofon mögött, a rádió helyett inkább a képernyőt választaná. A Blikk úgy tudja, hamarosan a TV2 Mokkájának műsorvezetőjeként tér vissza. Bár Koltay Tamás, a TV2 szóvivője cáfolta a lap értesülését, nem lenne nagy meglepetés Bochkor megjelenése a képernyőn. Mint ismert, a Megasztár zsűrijében is szerepelt már és kedvese, Várkonyi Andrea is a csatornánál dolgozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik