Belföld

Éhezőkért eveztek az önkéntesek

Row4Rights (Row4Rights, evezés, duna-part)
Row4Rights (Row4Rights, evezés, duna-part)

A Magyar Élelmiszerbank Egyesületért ragadott ezúttal evezőt a Row4Rights csapata. Az amatőr önkéntesekből álló evezősök négyszáz kilométert tettek meg, hogy nevezési díjuk egy részének felajánlásával magyar éhezőkön segítsenek.

Harmincegynéhány lelkes rajongó várta a Kopaszi-gáton, hogy megérkezzen végre az öt hajóból álló Row4Rights evezős raj Ausztriából. A hét napja úton lévő, zömében lányokból álló csapat délután négy óra körül tűnt fel a Rákóczi-hídnál. Őrült indiánüvöltésbe kezdtek a szurkolók, akik kartonpapírból készített Welcome-molinóval is kedveskedtek a sporttársaknak.


Fotók: Neményi Márton

Elsőként a narancssárga pólóban evező svájciak siklottak be, őket követték a hollandok, majd a franciák, utóbb a németek és új-zélandiak.

A XXII. kerületi gyermekjóléti szolgálat saját készítésű süteménnyel, az élelmiszerbank munkatársai pedig frissítővel várták a csöppet sem kimerült résztvevőket.

A Row4Rights

A Row4Rights amatőr evezős esemény Európában. Minden csapatban hét sportoló ül: négy evezős, a kormányos és két tanácsadó; az önkéntesek az Európai Szegénységellenes Hálózat tagjai. Az eseménynek kettős missziója van, elérni a kitűzött pontot, valamint adományok gyűjtése.

A Row4Rights Magyarországon az élelmiszerbank egyesületnek adja át az itt szerzett felajánlásokat, cserébe az illő fogadás mellett szállást kapnak a csapatok. A sportolók pár napot töltenek Budapesten. A jövő héten további két hajó érkezik.

 

Magyar Élelmiszerbank Egyesület
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület nonprofit szervezet, célja, hogy az információgyűjtés és a publicitás eszközeivel kapcsolatot teremtsen az országunkban felhalmozódó élelmiszerfeleslegek és az arra rászorulók között, ezzel csökkentse a szegénységet és az éhezést.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik