Belföld

Óriásbébi született Debrecenben

Erdos-Zselyke(960x640).jpg (óriásbébi, )
Erdos-Zselyke(960x640).jpg (óriásbébi, )

A kislány 6300 grammal és 63 centivel jött világra. Könnyen lehet, hogy ez országos csúcs.

A hajdúböszörményi Erdős Zselyke augusztus 8-án látta meg a napvilágot a debreceni Kenézy Gyula Kórházban. Szülei számítottak rá, hogy a baba nagy lesz, hiszen az ultrahangfelvétel is ezt mutatta, édesanyja pedig a szülés előtti napokban már moccani is alig bírt. Az viszont az orvosokat is meglepte, hogy a kis hölgynek végül még a hat kilót is sikerült túlszárnyalnia.

Egyelőre nem világos, hogy minek köszönhető a bébi extra mérete. Az anya ugyanis semmilyen magzatvédő készítményt nem szedett, és cukorbeteg sincs a felmenők között.


A képre kattintva galéria nyílik!
Fotó: Miskolczi János

Mindenesetre a kis Zselyke és édesanyja is makkegészséges, úgyhogy igazán hatalmas az öröm a családban. Ráadásul óriási méretével valószínűleg országos rekordot állított fel a kislány.

Kínában idén egy több mint 7 kilós baba született, de a Guinness rekordot egy ohiói nő 1879-ben született, 10,77 kilós újszülöttje tartja. A makroszómia, vagyis a nagy súllyal születés az utóbbi néhány évben egyre gyakoribb. Az elmúlt pár hónapban Argentínában és az Egyesült Államokban is született egy-egy hat kilós kisbaba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik