Élet-Stílus

Hétkilós csecsemő született Kínában

A rekordsúlyú baba szülei állítólag átlagos termetűek.

Az 1949 óta számon tartott adatok alapján, a szombaton világra jött, 7,04 kilós Csun Csun a valaha született legnagyobb súlyú kínai újszülött. 29 éves édesanyja, aki édesapjával egyetemben állítólag teljesen átlagos testalkatú, egy normális mederben zajló terhesség végén, császármetszéssel adott életet az óriásbébinek.

A világon egyébként nem Csun Csun a legnagyobb súllyal született csecsemő: a Guinness rekordot egy ohió nő 1879-ben született, 10,77 kilós újszülöttje tartja.

A makroszómia, vagyis a nagy súllyal születés az utóbbi néhány évben egyre gyakoribb, csak hogy az elmúlt hónapból mondjunk néhány példát, januárban Argentínában és az Egyesült Államokban is született egy-egy hat kilós kisbaba. Az orvosok szerint a jelenség hátterében az anyák – olykor – helytelen étkezési szokásai, a túlhordás, nem ritka esetben az anyai cukorbetegség áll. Figyelmeztetnek, hogy az óriáscsecsemők világra hozása nem veszélytelen: a nagyobb sérülésveszély miatt hüvelyi úton ritkán – vagy egyáltalán nem – szülhetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik