Belföld
vonat(960x640).jpg (közlekedés, vonat, busz)

Már 50 ezer vonatjegyet nyomtattunk otthonunkban

24.hu
24.hu

2012. 08. 13. 11:22

Az otthon nyomtatható vasúti jegyek szolgáltatásával a személyszállító vasúttársaságnak a legfőbb célja az volt, hogy utasai számára olyan otthonról is megoldható jegyvásárlási lehetőséget nyújtson, amelyhez nem kell a jegykiadó automatáknál és a pénztáraknál sorban állni.

Az eddigi statisztikai adatok azt mutatják, hogy a felhasználók száma dinamikusan növekszik, a szolgáltatás indításától számítva alig nyolchónap ötvenezren nyomtattak menetjegyet az utasok. A számok alapján ma már minden ötödik internetes jegyvásárlásnál ezt a szolgáltatást választják.

Jelenleg otthon nyomtatással a belföldi menetjegyeket, pót- és helyjegyeket, élőállat-illetve kerékpárjegyeket is lehet vásárolni, akár az utazás előtt 60 nappal, elővételben is. Az internetes jegyértékesítés fejlesztése folyamatos, idén májustól a mobilegyenleg terhére is vehető online teljes árú belföldi menetjegy, hely- és pótjegy, élőállat- és kerékpárjegy, és az ilyen módon megváltott vasúti jegyek esetében is van lehetőség otthoni nyomtatásra.

A 2008-ban elindult internetes jegyértékesítési rendszerben (e-ticket) a belföldi jegyek darabszáma mára meghaladta a két és fél milliót, és még az ősszel várható, hogy a vásárlási tranzakciók száma is eléri a másfél milliót. Sokan éltek a 2010 októberétől bevezetett internetes nemzetközi jegyvásárlási lehetőséggel is. Ha csak az idén eladott jegyeket számítjuk is, már elértük a negyvenezer külföldre kiállított menetjegyet.

A személyszállító vasúttársaságnak továbbra is célja, hogy a jegyvásárlást érintő fejlesztéseivel az utasok elvárásaihoz igazodva, minél kényelmesebbé és egyszerűbbé tegye a menetjegyváltást, és ezzel az egyre népszerűbb szolgáltatásokat igénybe vevők körét tovább bővítse.

A szolgáltatások részleteiről további tájékoztatás a MÁV-START Zrt. weboldalán található,és a helyi tarifával hívható 06 40 49 49 49-es, MÁVDIREKT ügyfélszolgálati telefonszámonkérhető – tájékoztatta a Győr24-et a Mávinform sajtóügyelete.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.