Belföld
vonat(960x640).jpg (közlekedés, vonat, busz)

Már 50 ezer vonatjegyet nyomtattunk otthonunkban

24.hu
24.hu

2012. 08. 13. 11:22

Az otthon nyomtatható vasúti jegyek szolgáltatásával a személyszállító vasúttársaságnak a legfőbb célja az volt, hogy utasai számára olyan otthonról is megoldható jegyvásárlási lehetőséget nyújtson, amelyhez nem kell a jegykiadó automatáknál és a pénztáraknál sorban állni.

Az eddigi statisztikai adatok azt mutatják, hogy a felhasználók száma dinamikusan növekszik, a szolgáltatás indításától számítva alig nyolchónap ötvenezren nyomtattak menetjegyet az utasok. A számok alapján ma már minden ötödik internetes jegyvásárlásnál ezt a szolgáltatást választják.

Jelenleg otthon nyomtatással a belföldi menetjegyeket, pót- és helyjegyeket, élőállat-illetve kerékpárjegyeket is lehet vásárolni, akár az utazás előtt 60 nappal, elővételben is. Az internetes jegyértékesítés fejlesztése folyamatos, idén májustól a mobilegyenleg terhére is vehető online teljes árú belföldi menetjegy, hely- és pótjegy, élőállat- és kerékpárjegy, és az ilyen módon megváltott vasúti jegyek esetében is van lehetőség otthoni nyomtatásra.

A 2008-ban elindult internetes jegyértékesítési rendszerben (e-ticket) a belföldi jegyek darabszáma mára meghaladta a két és fél milliót, és még az ősszel várható, hogy a vásárlási tranzakciók száma is eléri a másfél milliót. Sokan éltek a 2010 októberétől bevezetett internetes nemzetközi jegyvásárlási lehetőséggel is. Ha csak az idén eladott jegyeket számítjuk is, már elértük a negyvenezer külföldre kiállított menetjegyet.

A személyszállító vasúttársaságnak továbbra is célja, hogy a jegyvásárlást érintő fejlesztéseivel az utasok elvárásaihoz igazodva, minél kényelmesebbé és egyszerűbbé tegye a menetjegyváltást, és ezzel az egyre népszerűbb szolgáltatásokat igénybe vevők körét tovább bővítse.

A szolgáltatások részleteiről további tájékoztatás a MÁV-START Zrt. weboldalán található,és a helyi tarifával hívható 06 40 49 49 49-es, MÁVDIREKT ügyfélszolgálati telefonszámonkérhető – tájékoztatta a Győr24-et a Mávinform sajtóügyelete.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.