Belföld

Szerenádtól zengett a belváros

Pénteken kosztümös felvonulással és korhű szerenáddal indult útjára a XX. Barokk Esküvő Győrben. A vőlegény és a menyasszony szombaton fogad egymásnak örök hűséget.

A Városházától indult péntek este a díszes menet, több mint 200, gyönyörű barokk ruhába öltözött hölgy és úr részvételével. A zászlódobálók és a ceremóniamester abban segédkezett, hogy a felvonulás valóban megidézze a 300 évvel ezelőtti pompák hangulatát.

A Széchenyi téren a menyasszony és a vőlegény már izgatottan várta a tiszteletükre beöltözött ünneplőket, hiszen a barokk téren a ceremónia első jelentős momentuma következett. A korabeli hagyományoknak megfelelően egy keretjátékkal egybekötött szerenáddal kedveskedtek a leendő arának, mégpedig egy igazi olasz együttes közreműködésével: a színpadon a modenai Gruppo Amarcord Komolyzene Társulat, ismert opera slágerekből álló előadását hallgathatta meg a nagyérdemű, egy kicsit humoros, egy kicsit groteszk, de annál szórakoztatóbb kivitelezésben.

Az első nap zárásaként Ba-rock koncert koronázta meg az estet, ahol barokk és kortárs művek újszerű hangszerelésben csendültek fel. A Raab Kamarazene Együttes és a szólógitáron játszó Kovács Fery – aki a volt Orfeus Együttes alapítója is egyben – a megszokott zenei hangzással szakító, egyedi produkcióval kápráztatta el a közönséget.

Természetesen a Győr24 a szombat esti ceremónián is ott lesz, a barokk pár esküvőjéről készült képes összefoglalót vasárnap keressék portálunkon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik