Belföld

Mozdulatlan pillanat a gondolat tükrében zárótárlata Székesfehérváron

Temészetfotók és versek terítéken

Kisné Laczkó Mónika és Kis Szabolcs alkotók Mozdulatlan pillanat a gondolat tükrében” című természetfotó – vers vándorkiállítása záró tárlatát augusztus 22.-től Láthatják a Köfém Művelődési házban az érdeklődők.

Az összhatásra törekedtünk és a „természetszerető” gondolkodásra szeretnénk motiválni minden látogatót. Mondta el a Fehérvár 24- nek Kis Szabolcs. Az ember csak a természetben tud kiteljesedni, harmóniában élni. A gondolataink, érzelmeink megindítója, nélküle elárvulunk a mesterséges világban. Természetesen a fejlődés lehet pozitív, környezettudatos mértéktartással és az igaz értékek megbecsülésével. Kérdés az, hogy időben észrevesszük, ami még körbe vesz, a természetes környezetet vagy lemondunk róla? A jövőben is szükségünk lesz fákra, levegőre és tiszta gondolatokra.

Reméljük, hogy a kiállítás megtekintése során a művészeti megközelítés bemutatja a sokrétű környezetünk arcát. Szeretnénk, ha ezáltal többen közelednének a valaha elfeledt anyatermészethez.

Ébredjenek lelkünkbe érzések, gondolatok, élvezzük kincseink szépségét, tegyünk érte! Fogalmazott az alkotó páros férfi tagja.

A kiállítás megnyitójára 2012. augusztus 22.-én 17 órakor az ALCOA-KÖFÉM Oktatási és Közművelődési Klubház kamaratermében kerül sor. A megnyitón Várkonyi Gábor, festőművész és Kis Szabolcs, író mond beszédet. Néhány fotóalkotást kivetítünk és pár költemény is megelevenedik, majd Kövi Szabolcs (CD-ről) csodás zenéjére megtekinthetik a tárlatot.

A záró tárlat során meglepetéssel is készütek. 2012. augusztus 22.-én 18 órakor, közvetlen a tárlat megtekintése után bemutatásra kerül Kis Szabolcs második „Felolvasó Est-je. A látogatók emberi érzésekkel, gondolatokkal teli verseiből és elbeszéléseiből színpadias előadásmódban kapnak ízelítőt (egy kis történetbe ágyazva).

Témái: gyermek és a természet, szerelem, életérzések, hit. Időtartalma: 45 perc.

A természetfotók és versek augusztus 22.-től szeptember 5-ig láthatóak az ALCOA-KÖFÉM Oktatási és Közművelődési Klubház nyitvatartási idejében.

A kiállítás és a felolvasó est díjmentes

Ajánlott videó

Olvasói sztorik