Belföld

Készül a konyha, festik a csoportszobákat és érkeznek az udvari játékok

Július 19-i ülésén döntött a Közgyűlés arról, hogy ötven férőhelyes óvodát létesít a Megyeház utcában.

A szeptembertől induló három csoportban még vannak szabad férőhelyek, minden nap várják a beiratkozókat a Tolnai Úti Óvodában, amelynek részeként működik majd az új intézmény. A nyári szünetben zajló felújítások keretében itt is megtörténik a konyha kialakítása, kifestik a csoportszobákat és minden szükséges munkát elvégeznek az Önkormányzat megbízásából a Városgondnokság szakemberei. Csütörtökön sajtótájékoztató keretében mutatták be a felújítási munkálatok állását és ismertették az óvodai beiratkozás menetét.

„Jelentős lépést tett Székesfehérvár Önkormányzata a városban rendelkezésre álló óvodai férőhelyek bővítésére azzal, hogy a Megyeház utcában egy ötven kisgyermek ellátására alkalmas intézményt alakít ki szeptemberre. A Székesfehérvári Egyházmegyétől térítésmentesen bérelt ingatlanban jelentős felújításokra van szükség, amelyek a nyári intézmény-felújítási munkálatok keretében már el is kezdődtek.” – mondta el Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok.

A szükséges felújítások elvégzésével a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft-t bízta meg a város Önkormányzata. A kivitelezés már javában zajlik is a Megyeház utcában. „A jelenlegi kialakítás egy 2002-2003-ban történő bővítés során jött létre, majd az épület több éve már üresen állt. Az ingatlan műszaki állapota – a konyhai berendezések telepítése, kisebb belső átalakítások, tisztasági festés és nagytakarítás, valamint a játszóudvar kiépítését követően – megfelel az ismételt megnyitásnak.” – ismertette a jelenleg zajló munkálatokat Hollósi Tamás karbantartási igazgatóhelyettes.

A foglalkoztatók, nevelői helyiségek csak tisztasági festést és takarítást igényelnek. A tornaszobában a lámpatesteket és a radiátorokat védőburkolattal látják el, a gyermeköltözőkben pedig a használati meleg vizet biztosító elektromos bojlereket és a pipereeszköz-tartókat kell pótolni.

A földszinten lévő melegítőkonyha berendezési tárgyai sem maradtak meg, így teljesen új konyhai eszközöket telepítenek, illetve a tálalókonyhában egy ételliftet alakítanak ki. A főbejáratnál lévő előtérben burkolatot cserélnek, kijavítják a belső vakolatot és lefestik a fa nyílászárókat.

A tetőtéri helyiségek, amelyek a 2002-2003-as bővítés során készültek, csak tisztasági festést és nagytakarítást igényelnek, valamint az előtérben a járólapokat kell kicserélni.

Az óvoda udvari részén a növényzet elhanyagolt, így ennek rendbetétele is elengedhetetlen. A területendezés mellett számos játszóeszközt is telepítenek, hogy az óvodások jól érezzék magukat. Az udvar árnyékolására légáteresztő napvitorlákat szerelnek fel, valamint az uniós szabványnak megfelelő, a gyermekek mozgásigényét kielégítő játékok kerülnek beépítésre.

A szeptembertől induló három csoportba már számos kisgyermeket beírattak, de vannak még férőhelyek. „Augusztus 13-án, valamint augusztus 21-től folyamatosan, minden munkanapon 8 és 13 óra között várjuk a szülőket a Tolnai Úti Óvodában.” – mondta el Oláhné Wágner Erika óvodavezető.

Mint elhangzott: óvodába beíratható minden olyan kisgyermek, aki 2012. augusztus 31-ig betölti a harmadik életévét, de jelezhetik felvételi szándékukat azon gyermekek esetében is, akik 2012. augusztus 31. után töltik be 3. életévüket. A beíratáskor szükséges bemutatni: a gyermek lakcímkártyáját, a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, valamint a gyermek egészségét, fejlettségét bizonyító orvosi igazolást.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a Városgondnokságtólún. “

Kölyök-bérletet” igényelhetnek majd a szülők, amellyel a belvárosi óvodaépület környékén parkolhatnak. A fizetős parkolási övezetekben található oktatási intézményeknél is működik már ez a bérletrendszer, segítve a gyermekek szállítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik