Belföld

Az oktatási államtitikárság helyreigazítási kérelme

Az oktatási államtitkárság helyreigazítást kért szerkesztőségünktől a Negatív rekordot írt Hoffmann Rózsa című cikkünk kapcsán. Alább közöljük.

Valótlanul állítottuk a 2012. augusztus 7-én „Negatív rekordot írt Hoffmann Rózsa” címmel megjelent cikkünkben, hogy a köznevelési, a felsőoktatási és a szakképzési törvények alkotmányellenesek. A valóság az, hogy ilyen döntést az Alkotmánybíróság nem hozott.

Cikkünk valótlanul állítja, hogy a felsőoktatásban felvehető hallgatói létszámkeretről szóló határozat Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár nevéhez köthető. Ezzel szemben a valóság az, hogy a keretszámokról kormányrendelet nyilatkozik, melynek kibocsátója a kormány és nem az államtitkár.

Írásunk a közneveléssel és a felsőoktatással kapcsolatban egyoldalúan és részrehajlóan informálja az Olvasót akkor, amikor csupán Szabó Máté ombudsman észrevételeit említi meg, az Oktatásért Felelős Államtitkárságnak az ombudsmani aggályokra válaszoló, azokat szakmailag cáfoló 2012. július 24-i és 27-i közleményeit azonban nem.

„Háromból három. Nem egy új olimpiai eredményről van szó, hanem a Hoffmann-törvények alkotmányellenességéről.” – Ezzel a mondattal a szakképzési törvényt valótlanul kapcsoljuk az oktatásért felelős államtitkár személyéhez. Ezzel szemben a valóság az, hogy a szakképzési törvényt nem az Oktatásért Felelős Államtitkárság, hanem a Nemzetgazdasági Minisztérium dolgozta ki.

A cikkünkben foglalt valótlan állítások miatt Hoffmann Rózsától és az EMMI Oktatásért Felelős Államtitkárságtól elnézést kérünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik