Belföld
sapagroup (sapagroup)

Az Iparbiztonsági Főfelügyelőség vizsgálatot indított az ammóniaszivárgás miatt

Nagy Zoltán
Nagy Zoltán

2012. 08. 07. 14:46

A Fehervár24-től tudta meg a Fejér Megyei Katasztrófavédelem, hogy a hétvégén ammóniaszivárgás történt a Sapa Profiles Kft. területén.

Korábban a témában:

Tudomásunk szerint az ilyen baleset bejelentésköteles, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Bisztricz Anett mégis azt mondta, hogy a Sapa eloxáló üzemében történtekről a Fehérvár24 oldalain értesültek.

A katasztrófavédelmi igazgatóságon a mai napon tartották a havonta esedékes megyei igazgatói értekezletet az igazgatóság vezetői, valamint a hivatásos, az önkormányzati és a létesítményi tűzoltóságok parancsnokai. Ennek az értekezletnek semmi köze nem volt ahhoz, hogy elrendelték az általános hatósági vizsgálatot a Sapa Profiles Kft.-vel szemben az ammóniaszivárgás miatt. A vizsgálatot kimondottan a Fehérvár24 oldalain megjelent információk alapján indította el a katasztrófavédelmi igazgatóság.

Megkerestük a Sapa Profiles Kft. pénzügyi igazgatóját, Papp Róbertet, aki a Fehérvár24-nek elmondta, hogy a cégen belüli belső vizsgálatot a katasztrófavédelem szakembereivel közösen végzik, amiről több információt nem áll módjában közölni. Papp Róbert elmondta, hogy a mai napon sajtóközleményt adnak ki a vizsgálat eredményéről. Hasonlóan nyilatkozott Bisztricz Anett, a katasztrófavédelem megyei szóvivője is.

A Sapa 15:55 órakor közleményt adott ki, melyet teljes terjedelmében, változtatás nélkül közlünk:

Sajtóközlemény
Vasárnap a Sapa Profiles Kft. eloxáló üzemében kis mennyiségű ammónia szabadult ki egy biztonsági nyomásszabályozó szelepen keresztül. A területen dolgozó karbantartók a problémát azonnal észlelték, és a gyáregységi tűzoltók bevonásával megtették a szükséges lépéseket a következmények elhárítása érdekében. A teljes körű kivizsgálás a hatóságok bevonásával jelenleg is tart. Megtették továbbá azokat a szükséges módosításokat, amelyek megakadályozzák, hogy a jövőben ismételten ilyen esemény fordulhasson elő.
Fontos kiemelni, hogy az ammónia kis mennyisége miatt és a hatékony kárelhárítás eredményeként sem a dolgozók, sem a vállalattal szomszédos lakosság, sem pedig a környezet nem volt kitéve veszélynek. Sajnálatos módon eddig a médiában ellenőrizetlen és illetéktelen forrásból származó, a valóságnak nem megfelelő információk jelentek meg az esettel kapcsolatban.
A Sapa Profiles Kft. továbbra is kiemelten fontosnak tartja és szigorúan betartja a legmagasabb szintű környezetvédelmi, munkabiztonsági és foglalkozás-egészségügyi előírásokat.
Sapa Profiles Kft vezetősége

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A anti-Brexit demonstrator dressed in a Union Flag suit and waving an EU flag stands on the road outside the Houses of Parliament in central London on March 29, 2018. - The one-year countdown to Britain's exit from the European Union began on March 29, 2018 with Prime Minister Theresa May touring the UK shore up support for the government's Brexit strategy. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.