Belföld

Kibírjuk? Nappal 40, de este is 33 fok lehet

A hőség miatt az ország összes megyéjében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Túlnyomóan derült, száraz időre lehet számítani, késő este északon, északnyugaton lehet néhol több felhő. A déli, délnyugati szél megélénkül, elsősorban a Dunántúlon nagyobb területen időnként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 35-40 fok között alakul. Késő estére 27-33 fok közé csökken a hőmérséklet – írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az OMSZ hétfőn, az MTI-hez eljuttatott tájékoztatásában azt írta: hétfőn a középhőmérséklet jellemzően 26-31 Celsius-fok között alakul. Zivatar nem valószínű – tették hozzá.

A Balaton és a Velencei-tó térségében napos és nagyon meleg idő várható, a napsütést időnként zavarhatják fátyolfelhők. Csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 37-38 fok körül alakul a térségben. Késő este 30-31 fok valószínű. A Balaton Siófoknál 25, a Velencei-tó Agárdnál 26 fokos.

Az országos tiszti főorvos a tartós hőség miatt péntektől kedd éjfélig rendelte el a hőségriasztást. Az előrejelzések szerint kedden éri el az országot egy hidegfront. A szél emiatt északnyugatira fordul és átmenetileg sokfelé viharossá fokozódik. A hét második felére enyhül a kánikula, hétvégén már 26 fok körüli maximumok várhatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik