Belföld

Luxusóvoda jár a főhivatalnokoknak

Humán Mini (luxusovi)
Humán Mini (luxusovi)

Külsősnek 90 ezer, kormánytisztviselők gyerekeinek 20 ezer forintba kerül az „ötcsillagos” ovi.

Nincs gondja óvodára, bölcsődére egy sereg kisgyermekes kormánytisztviselőnek. A köztisztviselők krémjének számító réteg három csodálatos budai intézmény között is válogathat, ráadásul a többiekhez képest potom pénzt fizet a szolgáltatásért – írja a Blikk.

A tavaly bejelentett – a kormánytisztviselők életkörülményeinek javítását kitűző – Ereky-terv intézkedései közé tartozik a kedvezményes bölcsődei és óvodai ellátás biztosítása is. A kezdeményezésben immár három intézmény is fogadja a kormánytisztviselők gyermekeit, s a környezetet, ellátást nézve senkinek nem lehet oka panaszra. Mind a három Budán van, ezeket az állami tulajdonú Human-Jövő 2000 Nonprofit Kft. üzemelteti.

A Humán-Mini Művész Utcai Óvoda és Bölcsőde honlapján hirdeti: a kicsikkel angolul vagy németül felső fokon beszélő nevelők foglalkoznak, s játékos keretek között oktatják őket a nyelvre. A csemeték fejlődését logopédus, pszichológus és gyermekorvos vigyázza, biztonságos játszótéren ugrálhatnak vagy sókamrában gyógyulhatnak. A foglalkozásokon balettozni, karatézni, úszni, focizni tanulhatnak. Igény esetén különbusszal szállítják a belvárosból az ősfás parkú intézménybe a gyermekeket, s nap végén ide is hozzák vissza a csöppségeket. Az óvodai tarifáról nincs információja a lapnak, de a bölcsőde 90 ezer forintba kerül a külsősöknek, a kormánytisztviselőknek pedig havi 20 ezer forint.

Az állam minden bölcsis és ovis gyerekre költ, tudta meg a lap az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Előbbieknél havi bő 41 ezer, utóbbiak esetében közel 16 ezer forint/hó az állami hozzájárulás. Ezzel szemben a kormánytisztviselők csemetéi után gyakran 60 ezer forintot is fizet az állam, miközben az intézmények a minden gyermek után járó állami támogatásra is jogosultak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik