Belföld

Borsodban már támad a jég

jégeső (jégeső, )
jégeső (jégeső, )

Diónyi, sőt annál nagyobb jégdarabok is estek szombaton kora este Kazincbarcikán és környékén.

Körülbelül 10 percig tartott a jégverés, utána már csak kisebb szemű jég és eső esett – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint Edelény, Berente, Alacska, Sajóivánka, Sajóvelezd és Sajószentpéter települést érintette a zivatar. Volt, ahol megrongálta a palatetőket, és fákat döntött ki.

Sajószentpéteren egy kilencfős családot ki kellett költöztetni a vihar miatt megrongálódott otthonából, az önkormányzat helyezte el őket, és ellátásukról is gondoskodik. A Kazincbarcikától 5 kilométernyire fekvő Sajóivánkán a szél kettétört egy oszlopot, a vezetéket csak a “lélek” tartja, az szolgáltató szakemberei már útban vannak a helyszínre.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyére a várható felhőszakadások miatt korábban elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Jégesővel támad a kánikula

Marad a hőség, de záporra, zivatarra, jégesőre is készülnünk kell. Vasárnapra az ország összes megyéjére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Az UV-B sugárzás maximuma is elérheti a nagyon erős szintet.

Leginkább Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében valószínű jégeső és felhőszakadás. A hajnali 17-22 fok után országszerte 32 és 37 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik