Belföld

Stresszes az élet? Ingyenes szűrővizsgálatok Győrött

vérnyomás-mérés (vérnyomás-mérés)
vérnyomás-mérés (vérnyomás-mérés)

A stresszes életmód miatt a leggyakrabban előforduló problémák hazánkban a magas vérnyomás, mozgásszervi-, szív és érrendszeri betegségek. A Bikini és a Hooligans is fellép az egészségügyi szűrővizsgálatokkal egybekötött programon.

Magyarország egészségügyi mutatói sajnos a legrosszabbak között vannak Európában. Ezeket a leghatékonyabban rendszeres szűrővizsgálatokkal lehet megelőzni. A Generali a Biztonságért Alapítvány ezért a nyár során egy speciális egészségügyi szűrőbusszal járja az országot, melyen ingyenes vércukorszint- és vérnyomásmérést, koleszterinszint-, testzsír-százalék mérést, valamint szemészeti, bőrgyógyászati- és melanóma szűrést végez, és általános háziorvosi tanácsadást nyújt. A rendezvények jó hangulatát számos koncert és gyermekprogram biztosítja.

Az öt helyszínből álló szűrőprogram első három állomásán – Abádszalókon, Balatonfüreden és Budapesten – eddig összesentöbb mint 1500 vizsgálatra került sor, és mindhárom hétvégén több olyan problémát is találtak az egészségügyi szakemberek, amelyek, ha nem kezelik őket időben, akár súlyos betegséget is okozhatnak.

Abádszalókon a melanóma vizsgálaton három, Balatonfüreden nyolc, Budapesten két embernél is kiszűrtek olyan bőrelváltozást, amiből bőrrák is kialakulhat.  A szemvizsgálatok során sok fiatalnál állapítottak meg szemizom gyengeséget, elsősorban a túlzott számítógép-használat miatt, és több szürkehályogot is diagnosztizáltak. Őket szakorvoshoz irányították a szűrőbuszon dolgozó egészségügyi szakemberek.

Sajnos mindegyik állomáson jellemző volt a magas, vagy éppen túl alacsony vérnyomás, és sok esetben magas volt a szűrésen résztvevőknél a vércukor szint is. A háziorvos több alkalommal súlyproblémára is adott életvezetési tanácsokat.

Az egészség megőrzésében fontos szerepe van a megelőzésnek, illetve a betegségek korai felismerésének. A Generali most ingyenesen, beutaló és hosszas sorban állás nélkül biztosít lehetőséget a legfontosabb szűréseken való részvételre, úgy mint vérnyomás, vércukorszint- és koleszterinszint mérésre, szem- és anyajegyvizsgálatra, illetve általános háziorvosi tanácsadásra. A rendezvényen ezalatt a gyerekeket is számos program várja: arcfestésen, lufi hajtogatáson, kézműves foglalkozáson, rajz és kvízjátékokon vehetnek részt.

Az egészségmegőrző vizsgálatok mellett a Generali a jó hangulatról is gondoskodik: délután 14.45 órától késő estig koncertek szórakoztatják az érdeklődőket. Az eseményen fellép a Káosz Központ, Varga Viktor, a Bikini, a Hooligans, Kasza Tibi, Kocsis Tibor és az Első emelet is.

Időpont: 2012. augusztus 4. (szombat) 10:00-21:00
Helyszín: Győr, Aranypart Szabadstrand

Ajánlott videó

Olvasói sztorik